Stor stemning i Sandakerveien. Stor stemning i Sandakerveien. Foto: Privat
1. november 2015

Åpner karaokeklubb i Oslo

Skrevet av 

Smileclub Thaikaraoke er navnet på en ny thailandsk satsing i hovedstaden.

 

Så populært er karaoke i Oslo at innehaver Nim (46) måtte utstede medlemskort for å unngå trengsel i starten. Nim er teknisk tegner på dagtid og karaokesjef på kvelden.

– Hva er den største forskjellen på thaier og nordmenn som tar turen hit?

– Nordmenn er mye mer sjenert når det gjelder å synge. Generelt sett rører ikke nordmenn mikrofonen uten at de har drukket alkohol. Det virker som om nordmenn ikke vil synge offentlig om de ikke er flinke til å synge, sier Nim, og legger til: – Det virker som om nordmennene som kommer hit i stor grad gjør det for å sjekke opp damer, som det er mange av her. Det er nok over 90 prosent thaijenter blant de som kommer hit, og noen har med gubben. 

– Så for thaiene er det ikke så farlig om man ikke kan synge?

– Thaier liker å kose seg og ha det moro etter jobben. Da er karaoke en morsom aktivitet, og om man kan synge eller ei er ikke så viktig.

– Får du klager hvis enkelte gjester ikke er i nærheten av riktig toneleie? 

[ annonse ]

– Ikke alle synger like bra, så det hender det kommer klager hvor folk vil vi skal skru ned lyden. eller ta fra noen mikrofonen... hehe. Men det er ikke noe stort problem, sier Nim, som forteller at de mest populære sangene er klassikere fra nordøstre Thailand.

– Hvordan er det å drive forretning i Norge i forhold til i Thailand?

– I Thailand har jeg ikke drevet for meg selv, men jeg må si at det er veldig ryddig å drive i Norge, for jeg driver et registrert selskap og det er enkelt å forholde seg til Tono angående rettigheter. I Thailand er det kaotisk, og det er ikke uvanlig at politimenn stikker innom og krever å se lisens for å spille musikk offentlig. Jeg har hørt om tilfeller hvor politiet har sagt det må betales 100.000 baht hvis man ikke har lisens, om man da ikke kommer til en løsning «under bordet». 

Medlemskap i Smileclub Thaikaraoke koster 200 kroner pr år. For de som ikke har medlemskort er inngangsbilletten 100 kroner. Det satses også på andre aktiviteter i lokalene i Sandakerveien, som salsa- og poledancingkurs. Med plass til 250 publikummere blir det også månedlige konserter, lover Nim.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2015 – 1. november 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge