2. desember 2015

Fordømmer politimetoder

Skrevet av 

Thailands menneskerettighetskommisjon (The National Human Rights Commission – NHRC) har uttalt seg kritisk til hvordan landets politi behandler mistenkte lovbrytere.

På et møte med Thailands presseorganisasjon (National Press Council) kommenterte kommisjonsmedlem Paibul Warahapaithoon den vanlige metoden med å gjenskape forbrytelsen i ettertid: Politiet tar med seg de mistenkte ut til åstedet og tvinger dem til å peke og fortelle hva som skjedde.

Et stort problem med denne metoden er at politiet har en tendens til å invitere pressen til slike forestillinger. Det kan for det første føre til at viktige beviser på åstedet går tapt. For det andre har pressen lagt seg for vane å publisere bilder med fullt navn og uten sladding av de mistenkte i håndjern. Dette kan føre til forhåndsdømming, ifølge kommisjonen, som minner om at man ifølge thailandsk rett er uskyldig inntil man er dømt.

Det ble også stilt spørsmålstegn ved hvorfor thailandsk politi normalt ikke stenger av et åsted med politisperring, ifølge Bangkok Post. Avisen rapporterer om at det er vanlig at ikke bare pressen men også den generelle befolkningen får vite om disse forestillingene. Dette kan sette liv og helse til de mistenkte i fare, hvis publikum bestemmer seg for å angripe og hevne seg på de mistenkte for forbrytelser de angivelig skal ha utført .

Menneskerettighetskommisjonen oppfordret thailandsk presse til å slutte å publisere bilder av mistenkte i håndjern. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

Lest 325 ganger Sist redigert 19. desember 2015 - 07:34

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007