2. desember 2015

Fordømmer politimetoder

Skrevet av 

Thailands menneskerettighetskommisjon (The National Human Rights Commission – NHRC) har uttalt seg kritisk til hvordan landets politi behandler mistenkte lovbrytere.

På et møte med Thailands presseorganisasjon (National Press Council) kommenterte kommisjonsmedlem Paibul Warahapaithoon den vanlige metoden med å gjenskape forbrytelsen i ettertid: Politiet tar med seg de mistenkte ut til åstedet og tvinger dem til å peke og fortelle hva som skjedde.

Et stort problem med denne metoden er at politiet har en tendens til å invitere pressen til slike forestillinger. Det kan for det første føre til at viktige beviser på åstedet går tapt. For det andre har pressen lagt seg for vane å publisere bilder med fullt navn og uten sladding av de mistenkte i håndjern. Dette kan føre til forhåndsdømming, ifølge kommisjonen, som minner om at man ifølge thailandsk rett er uskyldig inntil man er dømt.

Det ble også stilt spørsmålstegn ved hvorfor thailandsk politi normalt ikke stenger av et åsted med politisperring, ifølge Bangkok Post. Avisen rapporterer om at det er vanlig at ikke bare pressen men også den generelle befolkningen får vite om disse forestillingene. Dette kan sette liv og helse til de mistenkte i fare, hvis publikum bestemmer seg for å angripe og hevne seg på de mistenkte for forbrytelser de angivelig skal ha utført .

Menneskerettighetskommisjonen oppfordret thailandsk presse til å slutte å publisere bilder av mistenkte i håndjern. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge