[ annonse ]
2. desember 2015

Fordømmer politimetoder

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands menneskerettighetskommisjon (The National Human Rights Commission – NHRC) har uttalt seg kritisk til hvordan landets politi behandler mistenkte lovbrytere.

På et møte med Thailands presseorganisasjon (National Press Council) kommenterte kommisjonsmedlem Paibul Warahapaithoon den vanlige metoden med å gjenskape forbrytelsen i ettertid: Politiet tar med seg de mistenkte ut til åstedet og tvinger dem til å peke og fortelle hva som skjedde.

Et stort problem med denne metoden er at politiet har en tendens til å invitere pressen til slike forestillinger. Det kan for det første føre til at viktige beviser på åstedet går tapt. For det andre har pressen lagt seg for vane å publisere bilder med fullt navn og uten sladding av de mistenkte i håndjern. Dette kan føre til forhåndsdømming, ifølge kommisjonen, som minner om at man ifølge thailandsk rett er uskyldig inntil man er dømt.

Det ble også stilt spørsmålstegn ved hvorfor thailandsk politi normalt ikke stenger av et åsted med politisperring, ifølge Bangkok Post. Avisen rapporterer om at det er vanlig at ikke bare pressen men også den generelle befolkningen får vite om disse forestillingene. Dette kan sette liv og helse til de mistenkte i fare, hvis publikum bestemmer seg for å angripe og hevne seg på de mistenkte for forbrytelser de angivelig skal ha utført .

Menneskerettighetskommisjonen oppfordret thailandsk presse til å slutte å publisere bilder av mistenkte i håndjern. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)