2. desember 2015

Tolv mrd. til gummibønder

Skrevet av 

Kuppgeneralen Prayut Chan-o-cha opplyser at det er bevilget tolv milliarder baht til subsidier for bønder som er rammet av lave rågummipriser på verdensmarkedet.

Generalen sier til Bangkok Post at det vil bli utbetalt 1500 baht pr rai, og at pengene blir fordelt 60/40 slik at landeieren får 900 baht og tapperne får 600 baht pr rai. Det blir gitt støtte til maksimalt 15 rai pr landeier, men de må fremvise lovlige skjøter hvor landet er klassifisert som jordbruksland. Mange gummiplantasjer i Thailand ligger på land som enten ikke har skjøter eller som er klassifisert som statlig viltområde.

Rågummiprisen har falt grunnet lavere etterspørsel fra verdens største forbruker av gummi – Kina. I fjor på denne tiden var prisen drøyt 50 baht pr kilo, mens den nå er under 40. 

Et tidligere program for å hjelpe gummibønder ga tusen baht pr rai, men pengene gikk kun til landeierne. Det var heller ikke alle bønder som fikk støtten.

Det er også bevilget femten milliarder baht til lån til fabrikker som driver foredling innen rågummi, slik at de skal kunne kjøpe opp mere råvarer. (dae.)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge