Lars Kristian Normann Hansen (54) utenfor Friend’s Café på Jomtien. Lars Kristian Normann Hansen (54) utenfor Friend’s Café på Jomtien. Foto: Dag A. Ekeberg
2. desember 2015

Quizmaster satser på Jomtien

Skrevet av 

Lars Kristian Normann Hansen har overtatt Friend’s Café på Jomtien Beach. Han har hatt en lang karriere i Oslos underholdningsverden, blant annet med restaurantdrift, karaoke og quiz. Han vil gjerne starte quiz i Pattaya, men da med veldedighet som mål.

 

Lars Kristian Normann Hansen (54) sier seg stolt over å være ellevte generasjon lommedøl, født inn i en familie av kokker. Han startet allerede som 15-åring i restaurantbransjen i Oslo, men etter hvert ble det underholdningsbransjen som kalte. Han er blant annet kjent som arrangør av quiz. Siste tilholdssted var Beer Palace på Aker Brygge. Før dette arrangerte han ukentlige quiz på Collets Cafe i hele 13 år. Han har også arrangert og levert quiz utenfor Oslo, sist på Våler i Hedmark.

Hansen karakteriserer seg selv som en «pratmaker» og har hatt en lang karriere som konferansier. Tidligere i år avbrøt han sommerferien i Pattaya for å dra på sitt årlige oppdrag som konferansier på Hallingmarken i Nesbyen.

– Men du har aldri eid en restaurant før nå?

– Det stemmer, så dette blir veldig spennende. Tidligere eier Ivar Hoff har sørget for god drift av restauranten. Han var ikke direkte involvert i den daglige driften, men det blir jeg. Jeg skal nok være litt mer frempå med å markedsføre stedet.

Hansen har arbeidstillatelse for å lede de 15 ansatte på Friend’s Café, som også inkluderer et vaskeri og tre større utleierom.

 

[ annonse ]

Veldedig quiz?

– Har du planer om å introdusere quiz på Friends?

– Jeg har ingen konkrete planer, men vi får se. Jeg kan godt se for meg at dette gjøres som en form for veldedighet, kanskje i samarbeid med andre restauranter.

Hansen er imponert over hvordan mange nordmenn donerer penger til barnehjem i Thailand, og han stiller gjerne opp selv, sier han.

– Blir det store endringer på Friend’s Café?

– Det kan nok bli økt fokus på norsk husmannskost. Jeg vurderer å innføre en ukemeny, det vil si at man får samme dagens rett hele uken. For meg er det ikke viktig å ha en veldig omfattende meny, det er viktigere at man tilbyr et jevnt produkt.

 

Satser på konformitet

Hansen er opptatt av kvalitetssikring:

– Jeg vil at gjestene skal vite at de får nøyaktig samme matrett enten de kommer mandag formiddag eller fredag kveld.

– Dette er jo ikke akkurat thaienes sterkeste side, konformitet og kvalitet?

– Det stemmer nok, men jeg skal forsøke å lære dem litt om norsk matlaging. Det jeg allerede har opplevd er at de ansatte her er veldig ivrige etter å lære. Jeg har også planer om å lære kjøkkensjefen å bruke pinsett som arbeidsverktøy. I dag bruker de noe som likner en pølseklype, og det er ikke så gunstig.

 

Opptatt av mathistorie

–Jeg er opptatt av historien til norske retter. Det er helt logisk at vi har spist mye kjøttkaker. Dette var avkapp og måtte utnyttes på en eller annen måte. På samme måte dukket lutefisk opp fordi man trengte å lagre fisk over lengre perioder.

Hansen fortsetter: – Laks var ikke alltid like populært. I en periode var det så mye laks i Norge at arbeidere med kost og losji spesifiserte i sine avtaler at arbeidsgiver skulle servere laks maksimalt tre dager i uken.

 

Allsidig karriere

Lars Kristian Normann Hansen har en allsidig karriere bak seg, blant mye annet var han involvert med Norsk Talentbyrå, med «Miss Norway & Man of the Year» og «Disco King & Queen». Han har vært å finne som speaker på «Elleville Dager» på Steen & Strøm.

Hansen var også en av de første kjøkkensjefene på Café Sjakk Matt, som raskt ble et populært stamsted for japper på 80-tallet. Han var å finne på Restaurant Ludvik ved Torggata Bad og tradisjonsrike Beckers på Grünerløkka, som i 1999 stengte dørene og ble vinmonopol.  I senere tid har karaoke og radiovirksomhet via Radio Limelight stått på programmet.

– Jeg drev karaokebaren Zinatra på Aker Brygge, en av de aller første som startet med karaoke i Norge, forteller han.

De siste fire årene i Oslo har han i tillegg vært selvstendig næringsdrivende med oppdrag med nattlig renhold av Oslos gater for Vaktmesterkompaniet.

54-årigen er single og leier leilighet på Jomtien Beach.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge