Skiltet som har vakt stor oppmerksomhet i Norge. Skiltet som har vakt stor oppmerksomhet i Norge. Foto: Privat
2. desember 2015

Thaier i Norge: Ønsker seriøsitet i massasjebransjen

Skrevet av 

«All reklame er god reklame» heter det seg. Sujarit «Tip» Juntong (39) ved Kate Thai Massasje i Mjøndalen fikk testet dette nylig, da hun figurerte i norske medier med klar tale om at ingen trenger å forvente seksuelle tjenester i hennes salong.

 

Snøballen begynte å rulle da lokalavisa Eikerbladet hadde et intervju med Tip med overskrift «Avviser blankt potensielle kunder med forhåpninger».

– Saken om deg gikk som en farsott i flere aviser og andre medier. Hvilke reaksjoner har du fått?

– Jeg har fått mye oppmuntring og mange nye kunder som vil komme for å prøve thaimassasje. Grunnen til at jeg stilte opp i pressen var fordi jeg ønsket oppriktig kommunikasjon, for vi mottok mange telefoner og SMSer med spørsmål om vi utførte «happy ending» (seksuelle tjenester, journ. anm.). Da hengte vi opp en plakat som forklarte at om noen hadde forhåpninger om at vi skulle gjøre annet enn å løse opp stive skuldre og nakker så tok de feil. 

 

Mange reaksjoner

– Så det stemmer for deg at «all reklame er god reklame»?

[ annonse ]

– Ikke helt, kanskje. Det har kommet en del reaksjoner fra folk som sier at jeg ikke har skrevet perfekt norsk på plakaten. I tillegg har noen reagert med å si at jeg er en «firebrand» (rebell, red. anm.). Men alt i alt tror jeg vi kom godt ut av det. 

– Kan du forstå at noen menn misforstår og tror at thaimassasjesteder tilbyr intime tjenester?

– Jeg forstår det, for de har kanskje vært hos useriøse massasjesteder i for eksempel Oslo eller i Thailand før. Grunnen til at jeg gikk ut med saken var at jeg ville forklare, så folk forstod at det beste er å ha gjensidig respekt og ikke forvente at alle thaidamer gjør sånt. 

– Har det vært vanskelig å starte opp egen virksomhet som innvandrer i Norge?

– Ja, det har vært vanskelig. Men jeg har erfart at det går bra om man har selvtillit, en god intensjon og et klart mål. Jeg kom til Norge som aupair i 2006 og jobbet som det til 2008. I den tiden møtte jeg en thailandsk mann som bodde med sin mor i Norge. Vi giftet oss, og siden det har jeg jobbet med renhold på sykehus, i restaurant og i barnehage. Og til slutt som massør. 

 

Drøm om egen virksomhet

– Men drømmen var å ha sin egen virksomhet? 

– Jeg ville gjerne ha min egen lille business, så da startet jeg Kate Thai Massasje, og er fornøyd om jeg kan tjene nok til familien og barnet mitt, forteller Tip, som etter endt universitetsutdannelse jobbet med markedsføring for Isuzu Car Gallery i Bangkok før hun flyttet til Norge. 

– Var du ikke nervøs for å reise helt til Norge og bosette deg her?

– En venn av min søster var aupair her før. Det var hun som inviterte meg til å komme. Det passet meg bra, for jeg ønsket å lære om en annen kultur enn min egen. Forskjellene er store, blant annet med mat, kultur, og ikke minst varme klær. Men Norge er et vakkert land. Det er veldig rolig å bo her, og masse snø om vinteren. 

– Hva synes du nordmenn og thaier generelt kan lære av hverandre av personlige egenskaper?

– Jeg synes nordmenn flest har store, vidåpne, hjerter. Og de yngre generasjonene av thaier har forandret seg og tilpasser seg miljøet på en god måte, så man kan leve lykkelige sammen, forteller Tip, som mest av alt savner foreldrene sine når hun tenker på Thailand. 

– Hvilke drømmer har du?

– At barna mine skal få en god utdannelse og jobb i Norge, og at mannen min og jeg i fremtiden skal kunne tilbringe året delvis i Thailand og i Norge.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge