2. desember 2015

Leserinnlegg: Hva har skjedd med Chang?

Skrevet av 

Kjære redaktør, etter å ha hatt gleden av å nyte et glass eller to med Beer Chang i mer en et decennium her i Thailand har mine øyne blitt overrasket av en ny etikett og et nytt volum, og mine smaksceller blitt forskrekket av en ny smak.

Det er selvfølgelig ikke slik at Thailands  sterkeste øl med tidligere alkoholprosent på 6,4 nødvendigvis må være så sterkt, men det var faktisk noen av oss som likte det slik. Det må være tindrende klart at hvis man likte Beer Chang med 6,4 prosent så vil nødvendigvis entusiasmen reduseres når innholdet forandres slik som nå har skjedd. Nå står det klart på etiketten at alkoholprosenten er blitt 5,5.

Arven (les: nasjonaliseringen) fra Carlsbergs elefantøl fram til nå har hatt en alkoholprosent på 6,4 her i Thailand. Dette fortsatte det nasjonale bryggeriet med ved overtagelsen og helt frem til nylig, men nå har altså det thailandske bryggeriet funnet ut at alkoholprosenten må reduseres. Carlsberg elefantøl  har fortatt en alkoholprosent på 7,2 i Danmark.

Som om det ikke skulle være nok har Chang også redusert innholdet fra 330 til 320 ml på småflasker/bokser. Hvilken katastrofe er vi vitne til nå i dette landet? Er det ny regjering og nye retningslinjer, eller er det bare snakk om et ølkupp med devaluering?

Kanskje redaktøren kan finne ut hva som skjer på denne fronten her i vårt – for mange av oss – andre fedreland?

Ola Nordmann

 

Svar:

[ annonse ]

Thai Beverage Co. har opplyst at de  ønsket å konsolidere merkevaren til et øl som er enkelt å drikke og kan selges i hele verden, ikke minst i ASEAN. De har derfor droppet Chang Light, Chang Export og Chang Draught og satser alt på Chang Classic.

Flasken er blitt grønn istedenfor brun, volumet er blitt hhv. 320 og 620 ml. Alkoholprosenten gikk fra 6,4 via 6,0 til nåværende 5,5.

Red.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2015 – 1. desember 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge