2. januar 2016

Juntaen tok tak i jetskijuks

Skrevet av 

I flere tiår har besøkende på turiststeder i Thailand blitt lurt til å betale for fiktive skader etter å ha leid jetski. Dette har vært utbredt ikke minst i Pattaya. Myndighetene har mange ganger lovet å gjøre noe med dette, men det måtte en militærjunta til før noe konkret skjedde. I høst ble det opprettet et hjelpesentre utenfor politistasjonen i Pattaya Beach Road Soi 9. Senteret er bemannet av politiet, under oppsyn av det militære.

Vi tok en prat med en kvinnelig politibetjent som jobbet i den lille boden på Pattaya Beach Road. Hun kunne fortelle at antall klager var høyt i starten men at det nå hadde roet seg betraktelig. Hun sier at jetski nå må være registrert hos havnemyndighetene og det må finnes beviser for betalt forsikring. Hun påpeker at turister må være oppmerksom på at det er en egenandel på 2000 baht ved skader på jetskien.

Fristen for å registrere seg gikk ut 8. november, og Pattaya har nå 451 registrerte jetski for utleie, ifølge Bangkok Post. Senteret er åpent hver dag mellom 09.00 og 18.00.

Ifølge rapporter i media skulle det også være et senter på Jomtien Beach ved soi 5, men det er det ikke noe spor etter. Det skal også finnes et senter på Koh Lan. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2016 – 1. januar 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge