[ annonse ]
2. januar 2016

100.000 hus til fattige

Skrevet av 
[ annonse ]

Juntaen planlegger at det skal bygges over 100.000 boliger på statlig land de nærmeste tre årene. Målet er at fattige skal kunne eie egne hus via gunstige 30-årige lånekontrakter med statlige banker. Husene skal koste maksimalt en halv million baht, opplyser visestatsminister Prawit Wongsuwon til Bangkok Post.

Boligene blir billige fordi tomtene i praksis er gratis. Staten vil kun forlange en symbolsk sum på 100 baht pr rai pr år i leiepris fra de private utbyggerne som får ansvaret for prosjektene. Normalt står tomteprisen for 30–50 prosent av totalkostnaden for en gjennomsnittlig enebolig i Thailand. Huseiernes leieavtale på tomt kan videreselges, og juntaen sier at planen er å øke leieperioden fra 30 år til 50 eller 90 år hvis det blir lovendringer som tillater lengre leieperioder. Dette er et spørsmål mange utlendinger er opptatt av og utsagnet kan oppfattes som et signal om at juntaen er klar over problemene med at land kun kan leies i 30 år i Thailand.

Det er allerede valgt ut 76 landområder på til sammen 5000 rai. Kun et av områdene – på fire rai – ligger i Bangkok. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2016 – 1. januar 2016)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)