[ annonse ]
2. januar 2016

Varsler stor eldrebølge

Skrevet av 
[ annonse ]

Om 40 år vil hver tredje thai være over 65 år, ifølge FNs prognoser om fertilitet. Det er Dagens Næringsliv som har sett på befolkningsutviklingen i Øst-Asia og varsler om raske endringer fremover. Levealder fortsetter å øke i denne regionen, men fødselsratene er lavere enn hva som er nødvendig for å opprettholde befolkningstallene.

Verdensbanken forventer at den yrkesaktive befolkningen i Thailand minker med ti prosent de neste tretti år. Kina ligger på samme nivå som Thailand, mens det i Sør-Korea forventes en nedgang på 15 prosent. Japan var tidligere ute, der slo eldrebølgen til for alvor for fem år siden.

Over en tredjedel av verdens mennesker over 65 år bor i Øst-Asia: – Øst-Asia har gjennomgått den mest dramatiske demografiske endringen vi noensinne har sett. Befolkningen i alle utviklingslandene i regionen risikerer å bli gamle før de blir rike, sa direktør Axel van Trotsenburg i Verdensbanken nylig.

Ifølge Verdensbanken er ikke helsesystemene i land i regionen forberedt på en eldrebølge med mange pasienter med kroniske sykdommer. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2016 – 1. januar 2016)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)