– En miks av thailandsk silke og tøffe snitt, sier Torgrim Holte. – En miks av thailandsk silke og tøffe snitt, sier Torgrim Holte. Foto: Privat
1. februar 2016

Torgrim Holte med egen kolleksjon

Skrevet av 

Tilbakeblikk: For fem år siden...

 

«Skal hypnotisere thaiene på TV» skrev Thailands Tidende om tv-kjendisen Torgrim Holte i februar 2011. Foreløpig er TV-planene lagt på is, men seriegründer Holte har isteden åpnet dykkefirma i Phuket og startet sin egen thai-norske kleskolleksjon.

 

Holte er kjent som hypnotisør og illusjonist fra både norsk og internasjonal tv. Han hadde i 2011 samtaler med flere thailandske kanaler om å lage tilsvarende programmer her, men Holte har hatt så mange jern i ilden at TV-prosjektet ligger på is. Det er imidlertid lite å utsette på gjennomføringskraften hos vestlendingen:

– Joda, ting skjer hele tiden i livet mitt. Jeg har ikke helt roen i baken ennå kjenner jeg, så etter noen uker på ferie starter skapertrangen, forteller Holte fra Phuket. Han har flyttet fra Haugesund til Valencia i Spania siden sist vi snakket med ham, men for tiden er han på jobbferie i Asia. 

– Så det er hypnoseshow og dykking som før, men med base på varmere breddegrader?

– Jeg kom over for noen uker siden for å ha ferie og dykke litt alene, uten å være instruktør. Men det endte med at jeg kastet meg med en del dykkersentre, og har tatt noe undervannsfoto for dem. Det endte også med at jeg har gjort noen «advanced» dykkerkurs når jeg først er her.

[ annonse ]

 

Sender dykkere til Patong

Holte har hatt planer om å finne en partner i Thailand for sin organisasjon International Technical Diving Agency (ITDA).

– Nå er det signert en avtale så jeg kan sende dykkere hit til Patong, Phuket, opplyser han.

– Hvordan vurderer du Thailand som satsningsområde for dykkerskoler?

– Verdensbildet har endret seg radikalt og turistene flykter fra dykkerparadiset Egypt. Nå begynner også Tyrkia å falle på rangstigen på grunn av terrorfrykt. Så både Thailand, og Spania, hvor jeg har skole på fastlandet og nå også starter på Gran Canaria, er interessante satsningsområder innen dykking i årene fremover. 

 

Egen kleskolleksjon

– Vi har sett på facebookprofilen din at du poserer i noen spesielle klær?

– Ja, det skjer ting hver gang jeg er her nede. Jeg bruker dagene på å oppfylle en gammel drøm, nemlig å designe min egen kleskolleksjon. Dagene går derfor i stor grad med til å klippe, lime og tegne artige kreaturer, og se at det kommer ut i andre enden som et ferdig produkt. Når jeg flyr hjem til Spania har jeg med meg min egen prøvekolleksjon, som jeg har gitt navnene Hypnochill og Superchill. 

– Hvordan vil du beskrive klærne? 

– Det er en miks av norske tradisjonsklær og den thailandske landsbygdas mange hundre år gamle klestradisjoner, en miks av thailandsk silke og tøffe snitt. Jeg har ennå ikke begynt å annonsere klærne, men jeg har fått 37 bestillinger på skjorter allerede, så livet smiler og jeg er fortsatt happy over å være her i Smilets Land. Ikke har jeg blitt antastet av ladyboys heller denne gangen, forteller Holte, som er i ferd med å gjøre seg klar til avreise til hypnoseshow i Kina.

 

Travelt liv

– Moralen i livet mitt er at det å ha en «happy ending» på livet betyr mindre enn selve reisen vi er på. På veien hit fikk jeg tilbud om å gjøre to show i Macau i Kina, og det passet jo greit nå som jeg først er på den andre siden av kloden. Jeg skulle gjerne ha vært en tur hos Nissa Nyberget og spilt trompet på jam i Hua Hin, men dessverre har jeg ikke tid til det denne gangen. 

Etter showene i Kina fikk vi denne oppdateringen fra Holte: 

«En fascinerende kveld. Over 3000 gjester. Gikk tomme for headsett for oversettelse til engelsk. Måtte ha en tolk på scenen underveis i introen, og hadde derfor tolv sekunders forsinkelse fra jeg sa noe morsomt til jeg fikk respons...»

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge