[ annonse ]
1. februar 2016

Ambassaden for ytringsfrihet

Skrevet av 
[ annonse ]

Utenriksminister Børge Brende hadde 18. januar et utspill til støtte for en fri presse og uavkortet adgang til informasjon for alle borgere. Ambassaden i Bangkok tok dette til hjertet, lagde en egen omtale på engelsk på sin webside, og gikk til det uvanlige steget å bytt ut sitt forsidebilde på Facebook med et protestbilde.

Vi tok kontakt med ambassaderåd Vegard Holmelid og spurte:

– Det er ikke alle initiativer fra Utenriksdepartementet som får slik oppmerksomhet hos ambassaden i Bangkok. Er det noen spesiell grunn til å fremheve akkurat dette utspillet?

– Vår utenriksminister har tatt et initiativ for globalt å fremme presse- og ytringsfriheten. Da er det ikke urimelig at norske ambassader publiserer dette initiativet på hjemmesider, Facebook etc.

– Har UD nevnt Thailand spesielt i dette utspillet?

– Initiativet er globalt og har ikke noe spesielt fokus på enkeltland, inkludert Thailand.

– Hva slags meldinger har militærjuntaen fått fra det offisielle Norge siste året angående presse- og ytringsfriheten i Thailand? Finnes det konkrete planer for å diskutere dette med juntaen i tiden som kommer?

[ annonser ]

– Thailandske myndigheter er godt kjent med Norges bekymring over menneskerettighetssituasjonen i landet, inkludert hva angår presse- og ytringsfrihet. Slike saker drøftes jevnlig i vår kontakt med relevante myndighetspersoner. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)