[ annonse ]
1. februar 2016

Forlanger gummi i asfalten

Skrevet av 
[ annonse ]

For å hjelpe et kriserammet marked for rågummi har industriforeningen Rubber Growers Federation of Thailand uttalt at det nå må benyttes gummi i asfaltering av veger rundt om i landet, og at myndighetene må distribuere overskuddslagrene til lokale vegmyndigheter.

Rågummiprisen har falt dramatisk på verdensmarkedet de siste årene. Prisen for rågummimatter ligger nå på rundt 35 baht pr kilo, som er under en tredel av prisen for få år siden. Prisen har falt fra 57 til 35 baht på bare ett år.

Myndighetene har involvert seg kraftig i denne industrigrenen og sitter for tiden på 300.000 tonn rågummi, ifølge Bangkok Post.

Det er en tre måneder lang pause i tappesesongen frem til april/mai. Hvis ikke lagrene minker betydelig i den perioden vil prisen gå ytterligere ned, frykter gummibøndene.

Thailandske myndigheter har mye av skylden for problemene, da de i tidligere år har sponset bønder til å starte med gummiproduksjon. Mange benyttet seg av tilbudet, ikke bare i de tradisjonelle gummiområdene i Sør-Thailand men også for eksempel i Isan. Nå forlanger bøndene at staten løser problemene, men kuppgeneral Prayuth Chan-ocha har uttalt at staten rett og slett ikke har nok penger til å subsidiere gummiprisen på et godt nivå. En støtteordning ble vedtatt i november (omtalt i Thailands Tidende 1. desember), men den gir langt fra nok midler til at bøndene kan opprettholde sitt tidligere inntektsnivå.

Gummi har vært brukt i asfalt siden 60-tallet, da den amerikanske delstaten Arizona startet med dette. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)