1. februar 2016

Lederartikkel: Ambassaden mot sensur

Skrevet av 

Den norske ambassaden i Bangkok har benyttet et utspill fra utenriksminister Børge Brende til å markere sin støtte til presse- og ytringsfrihet – og dermed også implisitt sin kritikk av juntaen på disse områdene. De gikk så langt som å bytte ut sitt forsidebilde på Facebook med et protestbilde, noe som er sjelden kost på offentlige norske informasjonssider.

 

Utspillet til Brende, som er omtalt på engelsk på ambassadens webside i en artikkel fra 18. januar, påpeker viktigheten av å ha en fri og allsidig presse som kan kikke myndighetene i kortene, samt fri adgang for alle borgere til informasjon via internett. 

 

[ annonse ]

Som kjent er adgangen til internett i Thailand ikke fri, siden myndighetene blokkerer visse sider. Ytringsfriheten er heller ikke på samme nivå som i Vesten, siden juntaen har gitt seg selv makten til å bestemme hva presse og privatpersoner får lov å publisere. Det er også fortsatt forbudt med politiske møter med mer enn fem deltakere.

 

Vi skrev i forrige utgave at juntaen hadde vært lydhøre overfor protester mot en statlig Internet Gateway mot utlandet. I ettertid har juntaen snudd i den saken og har nå bevilget fem milliarder baht til en slik gateway. De sier at det skal forbedre kvaliteten på kommunikasjonen mellom Thailand og utlandet, men kritikere mener at det gir myndighetene en effektiv måte å kontrollere borgerne på.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

Lest 663 ganger Sist redigert 30. januar 2016 - 15:49

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla