1. februar 2016

Lederartikkel: Ambassaden mot sensur

Skrevet av 

Den norske ambassaden i Bangkok har benyttet et utspill fra utenriksminister Børge Brende til å markere sin støtte til presse- og ytringsfrihet – og dermed også implisitt sin kritikk av juntaen på disse områdene. De gikk så langt som å bytte ut sitt forsidebilde på Facebook med et protestbilde, noe som er sjelden kost på offentlige norske informasjonssider.

 

Utspillet til Brende, som er omtalt på engelsk på ambassadens webside i en artikkel fra 18. januar, påpeker viktigheten av å ha en fri og allsidig presse som kan kikke myndighetene i kortene, samt fri adgang for alle borgere til informasjon via internett. 

 

Som kjent er adgangen til internett i Thailand ikke fri, siden myndighetene blokkerer visse sider. Ytringsfriheten er heller ikke på samme nivå som i Vesten, siden juntaen har gitt seg selv makten til å bestemme hva presse og privatpersoner får lov å publisere. Det er også fortsatt forbudt med politiske møter med mer enn fem deltakere.

 

Vi skrev i forrige utgave at juntaen hadde vært lydhøre overfor protester mot en statlig Internet Gateway mot utlandet. I ettertid har juntaen snudd i den saken og har nå bevilget fem milliarder baht til en slik gateway. De sier at det skal forbedre kvaliteten på kommunikasjonen mellom Thailand og utlandet, men kritikere mener at det gir myndighetene en effektiv måte å kontrollere borgerne på.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

Lest 566 ganger Sist redigert 30. januar 2016 - 15:49

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007