annonse:
1. februar 2016

Lederartikkel: Frekke nettbyråer

Skrevet av 

Vi skriver i denne utgaven om hvordan det svenske firmaet Resegruppen AB eier flere av de store reisebyråene på nett – selv om de forsøker å late som om byråene er konkurrenter. Faktum er at alle inntektene havner i de samme lommer, og måten de tjener penger på er lite sympatisk.

 

Nettbyråer tjener penger på folks uvitenhet. Vi viser på side 4–5 hvordan selskapene plager brukerne med en mengde tilbud om forsikringer og tilleggstjenester før man endelig får betalt for sin billett. Tilbudet om ombookingsforsikring til 999 kroner dukker opp hele tre ganger. I vårt tilfelle ga alle tilleggene et prispåslag på 41 prosent – og plutselig var ikke billetten så billig lenger. Forsikringene de tilbyr er ofte enten dyre eller unødvendige.

 

Hvis du allerede har reiseforsikring klarer du deg uten det meste nettbyråene vil ha deg til å kjøpe. I den forbindelse kan du ta en titt på vår artikkel om reiseforsikringer på side 16–17. Her opptrer aktørene litt mer redelig, men du må uansett sette deg inn i den lille skriften. Forsikringsbransjen er en industrigren som Forbrukerombudet følger nøye. Vi vet at de også ser på nettbyråene, men kanskje ikke grundig nok.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

Lest 729 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien