[ annonse ]
1. februar 2016

Lederartikkel: Frekke nettbyråer

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi skriver i denne utgaven om hvordan det svenske firmaet Resegruppen AB eier flere av de store reisebyråene på nett – selv om de forsøker å late som om byråene er konkurrenter. Faktum er at alle inntektene havner i de samme lommer, og måten de tjener penger på er lite sympatisk.

 

Nettbyråer tjener penger på folks uvitenhet. Vi viser på side 4–5 hvordan selskapene plager brukerne med en mengde tilbud om forsikringer og tilleggstjenester før man endelig får betalt for sin billett. Tilbudet om ombookingsforsikring til 999 kroner dukker opp hele tre ganger. I vårt tilfelle ga alle tilleggene et prispåslag på 41 prosent – og plutselig var ikke billetten så billig lenger. Forsikringene de tilbyr er ofte enten dyre eller unødvendige.

 

Hvis du allerede har reiseforsikring klarer du deg uten det meste nettbyråene vil ha deg til å kjøpe. I den forbindelse kan du ta en titt på vår artikkel om reiseforsikringer på side 16–17. Her opptrer aktørene litt mer redelig, men du må uansett sette deg inn i den lille skriften. Forsikringsbransjen er en industrigren som Forbrukerombudet følger nøye. Vi vet at de også ser på nettbyråene, men kanskje ikke grundig nok.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)