[ annonse ]
1. mars 2016

Mange lures av nettsjekkere

Skrevet av 
[ annonse ]

– Når et lite lensmannskontor som vårt får titalls henvendelser om slike saker, er jeg stygt redd for at mange opplever det samme, sa lensmann Edvard Børø i Herøy og Dønna til Helgelands Blad 5. februar. Han sikter til folk som overfører store summer til unge, vakre mennesker de treffer på nettet. Gjengangere blant svindlerne er kvinner fra Thailand, Filippinene og Russland, ble det opplyst.

Lensmannen sa at mange nok synes det er pinlig og derfor velger å tie om hendelsen. Det er ofte familiemedlemmer – gjerne barn eller søsken – som melder fra til politiet når de oppdager stor pengeforbruk. Ofrene er gjerne godt voksne mennesker.

– De stifter bekjentskap via sosiale medier. De opplever en god del smiger og utveksler bilder, sa Børø, og bekreftet at det kan dreie seg om bilder på grensen til det pornografiske. Etter hvert blir det spørsmål om penger, for eksempel til legebehandling og skolegang, eller til en flybillett til Norge – som selvsagt aldri blir kjøpt.

Lensmannen sa at det for mange dreier seg om titusenvis av kroner. Han har opplevde at folk har betalt femti tusen kroner til nettsjekkere på denne måten.

– Mange håper på den store kjærligheten. De vil ut av ensomheten, og føler seg smigret over å ha fått kontakt med en vakker kvinne eller attraktiv mann, sa Børø til avisen. 

Lensmannen opplyste samtidig at det gjerne er lite politivesenet kan gjøre i slike saker, så lenge det dreier seg om folk som ikke er umyndiggjort, og som betaler med vitende og vilje. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2016 – 1. mars 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)