To av ildsjelene bak turene, Stig Weigner (tv.) og Kjell Ivar Grosvold, med mosjonistene i bakgrunn. To av ildsjelene bak turene, Stig Weigner (tv.) og Kjell Ivar Grosvold, med mosjonistene i bakgrunn. Foto: Dag A. Ekeberg
1. mars 2016

Ny rekord på ukentlig jungeltur

Skrevet av 

Sjømannskirken arrangerer jungelturer hver fredag hele året. 12. februar passerte de hundre deltakere for første gang.

 

Hver fredag morgen de siste tre og et halvt årene har folk møtt opp på Sjømannskirken for å bli fraktet i minibusser ut til naturreservatet Khao Mai Kaew. Denne fredagen var ikke noe unntak, snarere tvert imot. Den gamle deltakerrekorden på 78 personer ble grundig slått. Nordmenn var klart i flertall, men det var også med to dansker, en svenske og fire thaier.

Kjøreturen starter klokken ni og tar en halvtime. Man parkerer på et tempelområde som ligger idyllisk til ved et lite vannreservoar. Denne gangen ble det tid til å ta et oppstilt bilde i anledning rekorden før man la i vei ut i jungelen.

Den første gruppen var også den minste. Elleve stykker la i vei i godt tempo på den lengste og mest kuperte ruten. De planla å bruke en time og et kvarter på de ni kilometerne. Unntaket var en deltaker som foretrakk jogging istedenfor rask gange. Han bruker etter sigende i underkant av timen.

 

Går hele året

Den første tiden var det kun én løype, men det har etterhvert blitt tre. Den nest lengste løypa er på sju kilometer. Flesteparten velger dog den korteste ruta. Den er på 5,6 kilometer med fire pauser underveis. Stig Weigner (66) fra Trondheim har ansvaret for denne gruppa. Han går i bresjen mens Harry Brun har ansvaret for baktroppen og sjekker at ingen sakker akterut. Likevel er Weigner nøye med å telle deltakerne når man kommer til et pausested.

[ annonse ]

– Denne gangen hadde jeg 58 personer i gruppa. Det var ny rekord og veldig artig, sier Weigner, som er eiendomsutvikler og mannen bak Little Norway Condominium.

Weigner og kona Kaew er ivrige turgåere, og det er ikke bare på fredager man kan treffe dem i jungelen. De drar også ut med hekksaksa og sjekker stiene når det har vært kraftige uvær. Weigner sier de nok har passert hundre jungelturer alt i alt.

– Det hender at det er noen som har overvurdert kondisjonen og må korte ned på turen, men vi har ikke hatt noen skader av betydning.

Turen starter på en solid veg langs vannreservoaret, men man kommer raskt over på smalere stier. Folk stiller med joggesko. Alle får utdelt en flaske vann. Man svetter godt. Det er varmt, men likevel en behagelig temperatur hvis man sammenligner med forholdene i april før regntiden setter inn.

 

Avslutning med suppe

Etter endt tur går ferden tilbake til Sjømannskirken, og da begynner klokka å nærmer seg 12. På kirken har man valget mellom kjøttsuppe og grønnsaksuppe til praten.

Det er Hans Konrad «Hansi» Nyvoll, med lang fartstid som ansatt ved kirken, som hadde ideen til jungelturen. Han sier til Thailands Tidende at det rett og slett var et ønske om å gi folk et tilbud om å holde formen vedlike. Etter et halvt år trådte frivillig medhjelper Kjell Ivar Grosvold til og hjalp til med å administrere dette hver uke. Prisen for hele formiddagen er 200 baht, og det inkluderer transport og mat og den viktige flasken med vann.

Den påfølgende fredagen, 19. februar, møtte det opp 91 deltakere.

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2016 – 1. mars 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge