[ annonse ]
1. april 2016

Haugalandet prioriterer nytte

Skrevet av 
[ annonse ]

Thaiforening Haugaland satset tidligere mest på fester, men har nå begynt å prioritere mer konkret nyttige ting for sine medlemmer. De inviterer barnevern, JURK (Juridisk lovgivning for kvinner) og politiet til sine møter. 28–29. februar hadde de den thailandske ambassaden på besøk fra Oslo, ledet av ambassadøren selv Jukr Boon-Long. Han uttalte til Haugesunds Avis:

– I andre byer er foreningene gjerne aktive kulturelt og når det gjelder mat. Jeg beundrer måten denne foreningen har tatt en opplæringsrolle og bidrar til å spre kunnskap. Det er en veldig god idé.

Leder i foreningen Wannipa Wipatothai forteller at de årlig har møte med JURK. Da ambassadøren var på besøk var det politiet som var invitert. Temaet var familie- og partnervold. Familievoldskoordinator i politiet Hilde Solland Plassen ga følgende råd til den fullsatte salen: 

– Ikke gå og bær på det, snakk med noen. Ta kontakt med hjelpeapparatet. Og husk at det er lov å ringe til meg om du lurer på noe eller er i tvil. Det er jobben min å hjelpe.

Politiet fortalte om rettighet til bistandsadvokat, voldsalarm og besøksforbud. De sa også at det var vanlig at anmeldelser ble trukket i etterkant, så derfor tar de lydbåndopptak av alle forklaringer hvor det er mistanke om familievold.

Ellers fikk thaier i området muligheten til å fornye sine pass. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2016 – 1. april 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)