1. mai 2016

Stadig flere flyplasshoteller

Skrevet av 

Det finnes nå flere titalls hoteller i nærheten av Suvarnabhumi Airport. Dette er praktiske steder å overnatte om du skal reise på ubekvemme tidspunkter eller ikke vil risikere å miste flyet grunnet trafikkø.

 

De som flyr internasjonalt fra Suvarnabhumi bør sjekke inn minimum to timer før avgang. På natta tar det normalt bare 35–40 minutter med taxi fra for eksempel Nana-området og ut til flyplassen, men reiser du i morgenrushet kan kjøretiden ofte være godt over en time. Er det i tillegg kraftig regnvær kan man risikere å bruke et par timer.

De som reiser på budsjett kan innenfor en radius av fem kilometer fra flyplassen få rom for helt nede i hundre kroner. Da er lite inkludert. Det er verken transport til flyplassen eller frokost, men flyplassen er jo full av spisesteder som er åpne døgnet rundt.

 

Under 200 kroner

For 150 kroner får du et 28 kvadratmeters dobbeltrom med aircondition og gratis wifi på Airport 17 Apartel.

Du skal ikke legge på mange ekstra kroner før du har hotell med både frokost og transport inklusiv i prisen. Blant annet gjelder dette Thongtha Residence. Rommene er store, hele 32 kvadratmeter, men ikke av de mest moderne. Prisen er 186 kroner. Kjøreturen til avgangshallen går langs flyplassen og tar kun 5–6 minutter.

[ annonse ]

Undertegnede journalist har overnattet et par ganger på The Ivory Suvarnabhumi Hotel. For 260 kroner har jeg fått et godt rom, frokost og transport til flyplassen som ligger ti minutter unna.

Et godt tilbud i øvre prisklasse er Ammata Lanta Resort. For 1546 kroner får du en egen «villa» på hele 150 kvadratmeter. Her mangler ingen ting av luksus. Fra resorten til avgangshall er det i overkant av tre kilometer.

 

Sjekk kartet

Det er viktig å sjekke kartet før du bestiller. Det kan være lurt å se om du må ut på noen av de store veiene som fører til flyplassen. Da tar kjøreturen ofte lang tid.

Det er ikke vanskelig å finne et godt hotell med god standard, bra restaurant og alle ønskelige fasiliteter med mindre enn et kvarters kjøretur til flyplassen. En time ekstra på ryggen når du skal sjekke inn klokken fem på morgenen gjør underverker.

 

Trenger du limousin?

De fleste hoteller i området har egne biler. Om du kjøper rom og transport til flyplassen separat blir det ofte litt dyrere enn å bestille rom med transport. Bare de dyreste hotellene tilbyr såkalt limousineservice ala hotellene i Bangkoks sentrum. Men når du bare skal kjøre noen få minutter klarer du deg kanskje med en mer ordinær bil?

Som oversikten viser er de fleste hotellene i nærheten av flyplassen rimelige. Det skyldes nok at denne delen av Bangkok ikke har så mye å by på. Natteliv finnes ikke –  med unntak av noen få restauranter hvor det er vanskelig å gjøre seg forstått på engelsk – samt noen karaokeklubber hvor utlendinger normalt ikke er blant klientellet.

 

Lureri om beliggenhet

Du skal være oppmerksom når du søker på nettet etter hoteller i nærheten av flyplasser. Mange ligger milevis fra flyplassen. Da vi sjekket hadde nettjenesten Agoda 96 hoteller som sorterer under «Suvarnabhumi Airport». Et av de dyreste, House of Grey, viste seg å ligge hele 33 kilometer unna, i Klong Toey. 

Bangkok Yesterday Resort, med to stjerner og en pris på 324 kroner, oppgis med adresse «Nong Chok, Suvarnabhumi Airport». Da vi sjekket Google Maps viste det seg at raskeste kjørerute er på over 36 kilometer. Det er altså snakk om en direkte misvisende adresse.

En rask opptelling viser at over tjue prosent av de såkalte flyplasshotellene på Agoda ligger over 15 kilometer unna. Et av hotellene ligger i Chinatown, flere i Klong Toey. Dette er snakk om grovt lureri.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2016 – 1. mai 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge