17. maitoget i Pattaya 17. maitoget i Pattaya Foto: Dag A. Ekeberg
17. mai 2016

Fire 17. maitog i Thailand

Skrevet av 

17. mai feires med stor entusiasme i dag. Vi har bilder fra Pattaya, Hua Hin og That Phanom.

 

300 feiret 17. mai i Pattaya

Det var yrende liv på Sjømannskirken i Pattaya i dag. Cirka 300 personer trosset varmen og luftfuktigheten etter et regnskyll på natten og møtte opp i Thappraya Soi 7. 215 var tilstede på frokosten, som startet kl. 10. Kl. 11 gikk toget med både voksne og barn. Musikken med de kjente sangene ble som vanlig besørget av en pickup med høyttalere. (Foto: Dag A. Ekeberg).

Etter toget var det pølser, is og brus, samt leker for barna. Det var sekkeløp, fiskedam, ringkast og pilkast.

Dagens tale ble holdt av Liv Eikenæs Royal, som har vært diakonal medarbeider på Sjømannskirken siden 1. april. Hun tok på seg jobben som 17. maitaler da det ble spurt om noen var interessert. Nervene kom først etterpå, fikk vi vite. Hun fortalte blant annet om hvordan 17. mai var viktig for barna, og delte korpsminner fra egen barndom.

Det var litt færre fremmøtte enn i fjor, hvor det ble anslått ca. 400 deltakere. Frivillig medarbeider Jan Marinus Lind gjorde tjeneste ved inngangen og kunne fortelle om 215 betalende frokostdeltakere. Prisen for disse var 250 baht. De som kom til toget betalte 100 baht for pølser, is og brus.

[ annonse ]

 

60 deltakere i Hua Hin

For første gang var det en organisert 17. maifeiring i Hua Hin, i regi av foreningen Nordmenn i Hua Hin. Fra styremedlem Steffen Heitmann får vi vite at det var ca. 60 feststemte deltakere. Etter toget  vanket det pølser, is, kaffe, potetløp, ansiktsmaling, tautrekking og sekkeløp. Nasjonalsangen ble selvsagt også avsunget, som på de andre stedene. (Foto: Privat)

 

200 feirende i That Phanom

Oskar Jørgensen på rehabiliteringsstedet Baan Sabaijai i Nakhon Phanom-provinsen melder at det var over 200 deltakere i 17. maitoget i byen. Det var også et tilsvarende antall på lunsjen etter toget. Mange barn deltok, inkludert mange naboer, får vi opplyst. (Foto: Privat).

Det var også feiring i ambassadørens residens i Bangkok. Ambassaden har lagt ut bilder derfra. I kveld er det arrangementer på en rekke norske restauranter rundt om i landet.

(17. mai 2016. © Thailands Tidende)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge