1. juni 2016

Mammanett med thairåd til barnefamilier

Skrevet av 

Den populære nettsiden Mammanett hadde i mai en lengre artikkel med råd til småbarnsforeldre som ønsker å feriere i Thailand. Det er blitt populært å ta foreldrepermisjonen her. Artikkelen innledet med å si at foreldre med barn blir tatt vare på som kongelige, og man slipper å stå i kø ved innsjekking på flyplasser. Som vi vet elsker thaier lyshudede småbarn, og selfier med slike barn er blitt en stor aktivitet.

Mammanett anbefaler øyferie for småbarnsforeldre, men ikke hvilken som helst øyer. Koh Lanta ligger høyt på lista som en trygg og fin plass for barn. 

Det anbefales å sjekke helsetilbudet før man drar på ferie. Store øyer som Phuket og Samui har internasjonale sykehus. Mindre øyer har ikke dette.

Det anbefales å ha Google Translate klar på telefonen om man trenger hjelp raskt. Der kan man oversette fra norsk til thai, om enn ikke alltid med perfekt resultat. Men skriver man inn enkle ting som «apotek» så får man rett svar. Det kan også være gunstig hvis personer i familien har matallergi, og dette må forklares på en restaurant. For de som reiser til avsidesliggende steder finnes det også en app fra Google som oversetter offline.

[ annonse ]

Mammanett anbefaler å ta en prat med lege før man tar med småbarn til Thailand, men det er ingen generelle grunner til å fraråde å reise hit. De har imidlertid en liste av forholdsregler: 1. Vær nøye med hygiene, spesielt håndhygiene. 2. Dra etter at barnet har startet barnevaksinasjonsprogrammet. 3. Beskytt barna mot myggstikk. 4. Vurder behovet for andre reisevaksiner som er ikke inkludert i barnevaksinasjonsprogrammet.

Folkehelseinstituttet får sjelden melding om alvorlig sykdom i Thailand. Ting som luftveisinfeksjoner og mageinfeksjoner vet man lite om omfanget av, siden det sjelden rapporteres.

Når det gjelder solkrem ble det stilt spørsmålstegn ved kvaliteten av thailandske solkremer, spesielt hvis de oppbevares i sola. Ta med fra Norge, var rådet.

Når det gjelder bleier er Mammanett klare i sin sak: Ta med hjemmefra! Thailandske bleier er dyre og ikke av topp kvalitet. Det advares også mot mye sukker i thailandske babyprodukter, så MME kan man også ta med hjemmefra. En familie som ble intervjuet var glade for at de hadde tatt med en stavmikser hjemmefra. Da kunne de lage istand barnemat fra lokale ingredienser.

Når det gjelder barneseter på fly, så bør disse bestilles på forhånd, da mange flyselskaper har et begrenset antall. Til sist advares det mot snorkling for barn under 7 år. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai