1. juni 2016

Leserinnlegg: Frp, hva med kildeskatten?

Skrevet av 

Jeg sendte følgende melding til stortingsgruppa til Frp nylig:

Hvorfor er det bare selskapsskatten som skal reduseres? Hva med kildeskatten som Siv sa dere skulle fjerne dersom dere kom til makta? Kanskje det ikke blir så mange stemmer til dere ved neste valg, da dere ikke oppfyller hva dere lover.

Jeg fikk følgende svar fra Brage Baklien, Finanspolitisk spesialrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe:

Skattereformen handler i hovedsak om skatt på arbeidsplasser, herunder lavere selskapsskatt og lavere formuesskatt på arbeidende kapital. Det betyr at det er mange skatter og avgifter som ikke er del av enigheten. 

Kildeskatten er omtalt i regjeringserklæringen, og der står det at regjeringen skal «foreta en gjennomgang av kildeskatten». Dette arbeidet pågår for øyeblikket i Finansdepartementet. 

FrP har allerede levert 18,5 mrd. kroner i skatte- og avgiftslettelser, tilsvarende 5000 kroner per skattebetaler, og dette har vi tenkt til å fortsette med. FrP har blant annet økt frikortgrensen fra 39.950 til 50.000 kroner, økt bunnfradraget i formuesskatten fra 870.000 til 1.400.

000 kroner, og senket avgiftsnivået på trygge familiebiler betydelig. FrP var også det eneste partiet som lovet å fjerne arveavgiften på bare ett eneste år, og det tok bare få uker før dette var en realitet etter at vi kom i regjering.

 

Aage Fossmo

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien