1. juli 2016

Thaier på Galdhøpiggen

Skrevet av 

For tiende år på rad ble innvandrere i Norge invitert på tur til Galdhøpiggen. I år ble to thaier og en burmeser portrettert i Adresseavisen, i et intervju foretatt i begynnelsen av juni på Norges høyeste punkt. Phinnaphat Kirkvoll (36) fortalte at dette var hennes drøm, helt siden fjorårets tur måtte avbrytes grunnet dårlig vær. Kirkvoll sier at hun har trent for denne turen siden januar. Med seg hadde hun venninnene Naphaphon Chuma (31) og Nan Zin May Myint (28) fra Burma. Sistnevnte fortalte at de har mange høye fjell også i Burma, men at folk ikke pleier å gå tur dit. De tre hadde mye pent å si om norsk natur, og ikke minst mangel på søppel.

I alt deltok 1573 turgåere fra 15 av landets fylker. Integreringsprosjektet «Til topps» er et samarbeid mellom Røde Kors, Den norske turistforening, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IM-Di) og Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS).

«Til topps» startet i 2006. Ideen var å invitere nye flyktninger og folk som jobber med integrering på tur til Galdhøpiggen. Det var også inkludert en fest i Lom sentrum.

[ annonse ]

Et av poengene er å gi innvandrere trening i norsk. Det er såpass mange frivillige at de fleste innvandrere har en norsk samtalepartner på turen. I Trondheim har turinteresserte innvandrere og frivillige fra Røde Kors og Trondhjems Turistforening gått to treningsturer i måneden for å forberede seg til toppturen, melder Adresseavisen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2016 – 1. juli 2016)

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter