annonse:
1. juli 2016

Thaier på Galdhøpiggen

Skrevet av 

For tiende år på rad ble innvandrere i Norge invitert på tur til Galdhøpiggen. I år ble to thaier og en burmeser portrettert i Adresseavisen, i et intervju foretatt i begynnelsen av juni på Norges høyeste punkt. Phinnaphat Kirkvoll (36) fortalte at dette var hennes drøm, helt siden fjorårets tur måtte avbrytes grunnet dårlig vær. Kirkvoll sier at hun har trent for denne turen siden januar. Med seg hadde hun venninnene Naphaphon Chuma (31) og Nan Zin May Myint (28) fra Burma. Sistnevnte fortalte at de har mange høye fjell også i Burma, men at folk ikke pleier å gå tur dit. De tre hadde mye pent å si om norsk natur, og ikke minst mangel på søppel.

I alt deltok 1573 turgåere fra 15 av landets fylker. Integreringsprosjektet «Til topps» er et samarbeid mellom Røde Kors, Den norske turistforening, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IM-Di) og Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS).

«Til topps» startet i 2006. Ideen var å invitere nye flyktninger og folk som jobber med integrering på tur til Galdhøpiggen. Det var også inkludert en fest i Lom sentrum.

Et av poengene er å gi innvandrere trening i norsk. Det er såpass mange frivillige at de fleste innvandrere har en norsk samtalepartner på turen. I Trondheim har turinteresserte innvandrere og frivillige fra Røde Kors og Trondhjems Turistforening gått to treningsturer i måneden for å forberede seg til toppturen, melder Adresseavisen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2016 – 1. juli 2016)

annonse:

forsiden

Utgave 1 – 1. januar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace

Tilbud siste 13 leiligheter
( / Leilighet selges)

Tilbud siste 13 leiligheter

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey