Ramada Plaza Bangkok Menam Riverside har når dette skrives ledig rom både julaften og nyttårsaften til en pris av 1779 kroner. Ramada Plaza Bangkok Menam Riverside har når dette skrives ledig rom både julaften og nyttårsaften til en pris av 1779 kroner. Foto: Ramada
1. juli 2016

Bestill hotellrom til julen nå

Skrevet av 

Skal du tilbringe julen i Thailand kan det være smart å bestille hotell nå. Thailands Tidende har sett på hvordan hotellrom prises. Konklusjonen er klar: Du kan spare penger på å vente, men du tar en stor sjanse, for det kan fort bli fullt på de stedene du ønsker å bo.

 

Vi har sjekket hotellpriser fra 20. juni til 31. januar (20. juni er før utgivelsen av denne utgaven, men er tatt med for å vise prisendringer). Mange thailandske hoteller har to priser – en for høysesong og en for lavsesong – mens andre har samme pris hele året. Prisstruktur avgjøres av hvilke type gjester de ønsker å tiltrekke seg.

Nana Hotel i Bangkok har samme pris (284 kroner via Agoda) i hele perioden vi sjekket, mens Ramada Plaza Bangkok Menam ved Chao Phraya-elven har en pris på 722 kroner frem til 1. november. Deretter øker prisen til hele 1779 kroner for høysesongen.

Royal Orchid Sheraton, som også ligger ved Chao Phraya, er populært i jula. Vi sjekket både Agoda og hotellets egen hjemmeside, men det var umulig å oppdrive rom både julaften og nyttårsaften.

 

Nyttårsaften populær

Skal du oppholde deg i Thailand på nyttårsaften, så er det viktig å vite at antall ledige femstjerners rom minker raskt. Samtidig øker prisene ettersom antall ledige rom synker. Det gjelder å være tidlig ute med å bestille til akkurat denne dagen.

[ annonse ]

Nyttårsaften i Bangkok er spesielt raskt booket på de største hotellene. Landets velstående elite arrangerer gjerne lukkede selskaper denne dagen, med overnatting for sine gjester. Mange hoteller i Chinatown er lukket for store banketter.

Du skal også være oppmerksom på at en del hoteller arrangerer middag for gjestene på nyttårsaften, og du må betale enten du deltar eller ei. Enkelt hoteller i turistområder har også denne policyen på julaften. Det kan dreie seg om flere tusen baht pr kuvert.

Når det gjelder budsjetthotellene, spesielt i Sukhumvit-området, så er det godt med ledige rom på nyttårsaften. De henvender seg til et annet gjestesegment. Men det blir gjerne litt dyrere i andre halvpart av desember.

 

Høye nyttårspriser i Pattaya

I Pattaya stiger også prisene i desember, som er regnet som en del av høysesongen. Mest stiger prisene i nyttårshelgen. Det er da både mer turister enn vanlig, og det er også mange utlendinger bosatt ute i provinsene som tar turen inn til Pattaya. Denne helgen unner de seg gjerne et bedre overnattingssted enn de ellers ville. Det gjenspeiles i prisene.

 

Turgrupper setter prisnivået

I Hua Hin og Cha-am er det også høyere priser i desember, men der hever de fleste hoteller prisene tidligere enn i Pattaya. Årsaken er at de henvender seg i mye større grad til grupper med turister. I slutten av oktober er gjerne regntiden på hell, og det begynner å komme stadig mer turister, noe som gjenspeiles i hotellprisene.

Et eksempel er Long Beach Hotel i Cha-am, som er et av favoritthotellene til mangeårig turarrangør Orkideekspressen. Utover høsten får du dette hotellet for 342 kroner per natt, inklusiv en god frokostbuffet. Prisen øker til 370 i november, og skal du sjekke inn på julaften er prisen 519 kroner. Det er dyrere julaften enn nyttårsaften, sannsynligvis fordi mange barnefamilier kommer på

juleferie og reiser hjem før nyttår på grunn av skole og jobb.

Det kan være mulig å oppnå gode hotellpriser om en er villig til å vente til i siste liten med å bestille, men den taktikken fungerer nok best i lavsesongen. I desember fylles det opp med gjester de fleste steder, og hoteller satser ofte på å få fylt opp rommene selv om prisene er høye. 

 

Dyre hoteller firer sjelden

Dyre femstjerners hoteller vil sjelden tilby potensielle gjester som dukker opp i resepsjonen rimelige rom. Hotellene er ofte bundet av kjedeavtaler, og de vil ikke risikere å skape konflikt med agenter og byråer som ikke kan selge rimeligere enn avtalt. Mindre familieeide hoteller og gjestehus er ofte mer fleksible.

Når de store hotellene begynner å få lite ledige rom vil de skru opp prisene. Dette kalles dynamisk prising. Det er etterspørsel og tilgjengelighet som avgjør prisen. De vet at det finnes gjester som reiser på regning, betalt av arbeidsgiver. De er mindre sensitive på pris, og vil gjerne har et hotell de kjenner.

Skal julen tilbringes i Thailand vil det i de aller fleste tilfeller være lurt å bestille hotell raskt.

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2016 – 1. juli 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge