[ annonse ]
1. august 2016

Spa-eier aldri ferdigutdannet

Skrevet av 
[ annonse ]

48 år gamle Sudawan Prasansuk vokste opp i fattige kår på grensa mellom Thailand og Kambodsja. Med lite penger til moderne medisiner, ble naturmedisin og massasje en naturlig del av livet. Dette tok hun med seg da hun flyttet til Norge som 23-åring i 1990. 

Prasansuk har drevet forretningen Sudawans spa og helse i ti år, og ble i den forbindelse intervjuet av Sandefjords Blad. Hun forteller om hvordan hun stadig videreutdanner seg.

Hun kom opprinnelig på besøk til sin tante i Kragerø. Frisørutdanningen fra Bangkok gjorde at hun fikk seg jobb i Norge, men allergi gjorde at hun etter ti år måtte omskolere seg. Hun ble hud- og spaterapeut. I ettertid har hun tatt utdanning innen massasje ved Bio Medicus og innen akupunktur ved Scandinavian College of Acupunkture i København. Nylig var hun ferdig utdannet shiatsumassør. Hun forklarer at shiatsu er en japansk teknikk som kan sammenlignes med akupunktur uten nåler.

Prasansuk var tidligere gift med en nordmann og har en datter og et barnebarn. Hun skal studere videre til høsten. – Jeg blir nok aldri ferdig med å utdanne meg. Det er så mye jeg vil lære, sier hun til Sandefjords Blad. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)