1. august 2016

Tungt i Norge før internett

Skrevet av 

Avisen Tidens Krav har intervjuet 42 år gamle Thurian Phothong, som driver restaurant i Kristiansund. Hun kom til Norge allerede som 17-åring, før internettets tid, og forteller rørende om hvordan hun holdt kontakt med familien hjemme i Thailand i begynnelsen:

– Telefon var dyrt og ikke alltid enkelt. Kommunikasjon var ikke lett. Vi skrev noen brev, men mamma og jeg sendte flere kassetter til hverandre. Snakket, tok opp og sendte i posten. Fortalte om hva vi hadde gjort i det siste, hvordan det gikk på den andre siden av verden, sa at vi savnet hverandre. Noen ganger gråt vi.

Phothong forteller at foreldrene nå er døde, men at hun fortsatt har kontakt med sine fire brødre. Det er enklere i dag via Facebook. Hun tar også brødrene sine med på visning i restauranten via skype.

Phothongs har tre barn med to ulike nordmenn. Hun er imidlertid nå enslig og konsentrerer seg fullt og helt om restauranten Diner Thai, hvor hun tilbringer tiden sju dager i uken.

Thurian Phothong sier at kristiansundere har vært litt skeptiske til å forsøke noe nytt, men at stadig flere nå har fått øynene opp for thaimat og de mange unorske grønnsakene hun har introdusert siden hun åpnet dørene i 2010.

42-åringen sier at hun kjenner mange folk i byen, men har ikke så mange nære venner. Hun har rett og slett ikke tid. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A