1. august 2016

Tungt i Norge før internett

Skrevet av 

Avisen Tidens Krav har intervjuet 42 år gamle Thurian Phothong, som driver restaurant i Kristiansund. Hun kom til Norge allerede som 17-åring, før internettets tid, og forteller rørende om hvordan hun holdt kontakt med familien hjemme i Thailand i begynnelsen:

– Telefon var dyrt og ikke alltid enkelt. Kommunikasjon var ikke lett. Vi skrev noen brev, men mamma og jeg sendte flere kassetter til hverandre. Snakket, tok opp og sendte i posten. Fortalte om hva vi hadde gjort i det siste, hvordan det gikk på den andre siden av verden, sa at vi savnet hverandre. Noen ganger gråt vi.

Phothong forteller at foreldrene nå er døde, men at hun fortsatt har kontakt med sine fire brødre. Det er enklere i dag via Facebook. Hun tar også brødrene sine med på visning i restauranten via skype.

Phothongs har tre barn med to ulike nordmenn. Hun er imidlertid nå enslig og konsentrerer seg fullt og helt om restauranten Diner Thai, hvor hun tilbringer tiden sju dager i uken.

Thurian Phothong sier at kristiansundere har vært litt skeptiske til å forsøke noe nytt, men at stadig flere nå har fått øynene opp for thaimat og de mange unorske grønnsakene hun har introdusert siden hun åpnet dørene i 2010.

42-åringen sier at hun kjenner mange folk i byen, men har ikke så mange nære venner. Hun har rett og slett ikke tid. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007