[ annonse ]
1. august 2016

Sør-Korea avviser thaier

Skrevet av 
[ annonse ]

Sør-Korea har begynt å nekte thaier adgang til landet, nærmere bestemt thaier som de mistenker for å ønske å jobbe illegalt. Årsaken er at et økende antall thaier oppholder seg i landet ulovlig. Ifølge den thailandske ambassaden i Seoul har nå 58 prosent av alle thaier i landet overskredet sin tillatte oppholdstid. Det dreier seg om drøyt 52.000 thaier, ifølge nyhetstjenesten PBS.

Thailand og Sør-Korea har en avtale om at borgere kan oppholde seg i de respektive landene inntil 90 dager uten visum, men det må dreie seg om opphold til turistformål, ikke arbeid.

Sør-Korea hadde en amnestiperiode hvor thaier som jobbet illegalt i landet kunne få reise hjem uten ytterligere følger. Dette tilbudet benyttet 8402 personer seg av, altså omlag femten prosent. De som heretter blir tatt for illegalt arbeid vil bli deportert, svartelistet og nektet adgang til landet for en periode på inntil fem år.

For tiden blir thaier nektet adgang til Sør-Korea hvis de ikke kan vise frem en returbillett, hotellbooking og tilstrekkelig med penger til oppholdet.

Sør-Korea, og også Japan, blir stadig mer populært som reisemål for thaier. Sammen med Singapore er disse landene attraktive arbeidssteder for thaier i regionen, da lønnsnivået er betraktelig bedre enn hjemme. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)