Livet i Thailand: Ektemenn, la dere ikke lure!
1. august 2016

Livet i Thailand: Ektemenn, la dere ikke lure!

Skrevet av 

Vår nabo Nok har med store vansker sjonglert en sveitsisk ektemann og en thailandsk elsker i over ti år. Men da elskeren gjorde henne gravid måtte hun virkelig i tenkeboksen.

 

Blant Thailands smarteste forretningsfolk finnes det mange kvinner. Og blant deres mer eller mindre lettlurte kunder finnes det nok av menn. Nå er det slik i Thailand – som mange andre steder – at ekteskap kan være en blanding av kjærlighet og forretningsavtale. Men hvilken del som veier tyngst kan variere sterkt.

En av naboene i landsbyen, en dame ved navn Nok, har vært gift med en sveitser i over ti år nå. Dette har vært et problemfylt ekteskap, som har stått i fare for å ende med bulder, brak og finansiell kollaps fra første dag. Nok har nemlig gjort en interessant fordeling av ekteskapets to deler – kjærlighet og forretningsavtale: Hun har fordelt det på to menn!

Nok har hatt både en Samee – ektemann og finansiell partner, men også en Phoa Noi – en elsker som har tatt seg av romantiske behov og også hjulpet til å gi pengene hennes bein å gå på.

 

En dyr elsker

Elskeren er selvsagt thai, mens ektemannen som nevnt kommer fra Sveits. Sveitseren gir også Nok glede, som for eksempel da han nylig innkasserte et stort arveoppgjør etter moren. Det trengs når Phoa Noi har en tendens til å svi av penger i høyt tempo – dog foreløpig ikke like raskt som de sveitsiske franc tikker inn på kontoen.

[ annonse ]

Nok har også forsøkt å investere litt av den utenlandske valutaen. Først ble det brukt penger på en restaurant som moren skulle drifte. Her uteble dessverre kundene, så det ble isteden investert i en bar ute ved riksvegen. Der jobber det damer som Pattaya har takket nei til, grunnet alder eller helse. Men lokale menn med tykke lommebøker takker ikke nei. Det gjenstår likevel å se om det blir noe overskudd av driften. Det er nemlig slik at Phoa Noi liker å vise ansikt overfor sine venner, og de kommer i stadig økende antall for å drikke gratis Black Label.

 

Barnefødsel til besvær

Tidligere i år dukket det opp et stort ekteskapelige problem. Det viste seg nemlig at Nok var gravid. Og faren var etter alle solemerker den lokale elskeren. Han ville ikke høre snakk om abort heller, for nå var det på tide at også han fikk vise at han dugde til noe i livet – bortsett fra å svi av sveitsiske franc i høyt tempo. Folk i landsbyen hadde nemlig tatt til å kalle ham Meng Da, som er navnet på en stor vannbille som suger innvollene ut av sine bytter. 

Barnet skulle fødes i mai, og det ble tidlig fastslått at barnet hadde plassert seg slik at Nok måtte føde via keisersnitt. Sveitseren hadde heldigvis et lengre opphold i hjemlandet, og var ikke ventet tilbake før etter barnefødselen. Men hva med moderne videoteknologi? Her var gode råd dyre, men Nok er en snarrådig dame. Hun gjorde ektemannen oppmerksom på at hennes nye Samsung mobiltelefon hadde problemer: Hun fikk verken Skype eller Line til å virke!

 

Nyrestein med keisersnitt

Barnet skulle få tilhold hos barnefarens familie, slik at sveitseren ikke ville få mistanke. Men hva med keisersnittet? Nok tenkte og tenkte. Til sist fikk hun høre en historie fra nabolandsbyen, om en dame som hadde havnet i samme uføre. Løsningen var enkel, om enn ikke genial: Like før fødselen ga Nok beskjed til Sveits om at hun måtte på sykehus... for å operere en nyrestein.

Fødselen gikk etter planen, og hjemme i Sveits kunne ektemannen glede seg over nyheten om at «nyresteinen» nå var fjernet. Så gjenstår det bare å se hvor godt sveitseren fulgte med i skolens anatomiundervisning. Arret etter keisersnittet er jo ikke akkurat lite. Ungen veide tross alt 3,6 kilo, og det er ganske mye for en nyrestein!

Observatøren

-------------

I spalten Livet i Thailand finner du rapporter om hvordan det er å bo i Thailand. Eventuelle spissformuleringer er skrevet i beste mening. Spalten har denne gangen en ny forfatter. Han skriver under alias, siden historiene er hentet direkte fra hans omgangskrets i Isan.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge