Fra albumet Starfish Fra albumet Starfish Foto: Privat
1. august 2016

Anita Hegerland: – Kom til allsang!

Skrevet av 

Anita Hegerland (55) hviler ikke på gamle laurbær. Hun har ikke mindre enn 106 konserter bak seg i år. I august kan hun legge til tre konserter i Pattaya. – Det blir moro å få med gamle fans på allsang, sier hun.

 

New Nordics «Music Week» arrangeres fra 8. til 14. August. Tre av dagene blir det opptreden med Anita Hegerland og Odd Arne Sørensen. Hegerland, som har vært et kjent norsk artistnavn i snart femti år, ser frem til å møte gamle fans:

– Jeg tror det blir en nydelig opplevelse, og fastboende nordmenn der nede vil nok nikke gjenkjennende til mine gamle, store hits fra 70-tallet. Disse melodiene sitter i folks hjerter ennå, etter snart fem tiår. Det er veldig rørende, og det blir moro å få med noen av mine gamle fans på litt allsang!

Artisten lover i tillegg til høydepunktene fra 70-tallet også hits hun hadde på 80-tallet sammen med Mike Oldfield, samt nyere ting.

 

Thaimat i 30 år

– Har du vært i Thailand før?

[ annonse ]

– Dette blir min første opptreden i Thailand, jeg har kun mellomlandet i Bangkok en del ganger. Jeg gleder meg veldig.

– Kunne du si noen ord om hvordan du opplever Thailand og folket her?

– Jeg har stor sans for det nydelige thaifolket, kulturen og den deilige maten. Jeg har laget thaimat i 30 år, lærte det av min gode venninne i England da jeg bodde der. Blir moro å se hvordan thaifolket opplever min musikk for første gang.

– Har du opptrådt i denne delen av verden før?

– Jeg opptrådte i Japan i 1981 og gjorde fire konserter og en tv-opptreden. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Et meget flott land og hyggelige mennesker. Jeg var kun 20 år den gangen.

Hegerland har også besøkt Bali: – Mike Oldfield og jeg var på Bali i 1986. Et fantastisk land. Der hadde vi med oss et tv-team og spilte inn et helt videoalbum, visstnok det første i verden, til Mikes instrumental «The Windchimes».

 

Sansen for Sørensen

– Hva var årsaken til at du takket ja til å opptre her? 

– Min gode venn og musiker Odd Arne Sørensen kontaktet meg og spurte om jeg ville være med å opptre. Det syntes jeg var en meget hyggelig henvendelse. Det var i regi av min tidligere venn Bjørn Holbæk-Hanssen, som jeg jobbet med på 70- og 80-tallet i Norge, og da visste jeg at ting var i de beste hender.

– Har du opptrådt mye sammen med Odd Arne Sørensen tidligere?

– Jeg har hatt gleden av å opptre sammen med Odd Arne noen ganger tidligere. Han er en svært dyktig musiker med en herlig tilstedeværelse på scenen, og glimt i øyet. Jeg har stor sans for ham og gleder meg til samarbeidet med ham og det lokale bandet Jowel and The Northern Lites.

 

Også tid til ferie

– Har du planer om å feriere i Thailand, eller blir det hovedsakelig jobbing?

– Jeg tar med meg min yngste datter og hennes venninne nedover, så dette blir en kombinert ferie og jobbtur. Jeg har hatt et svært travelt år med 106 konserter i Norge hittil i år, og store tv-show i Tyskland, Finland og Norge, så det blir godt med litt ferie og avslapning i Thailand før jeg starter på en svært travel høst med over 50 konserter til i Norge, flere store tv-show i Tyskland og juleturne. Jeg gleder meg også til å se meg litt rundt i Pattaya.

 

Skrev tsunami-sang

– Du var med på å synge «Venn» for tsunamiofre i 2005. Hva var årsaken til at du ble med på det?

– Jeg ble invitert til å være med på dette viktige prosjektet. Denne forferdelige tragedien gjorde veldig sterkt inntrykk på meg og mange, helt hjerteskjærende å se på tv. Jeg ble så berørt av det jeg så at jeg satte meg ned og skrev en melodi om tsunamien. Denne melodien tar jeg nå med meg til Pattaya, det blir sterkt.

Hegerland forteller at hennes datter hadde en god ridevenninne på den tiden, og de var på ferie der og opplevde marerittet hvor faren hennes omkom.

– Musiker Sigurd Køhn omkom jo også. Han var ikke en personlig venn av meg, men en kollega og en svært dyktig musiker. Veldig trist.

------------------------------------

 

«Music Week» på Pratamnak Hill

Nordmenn og andre interesserte får sjansen til å møte kjente norske musikere denne måneden.

Programmet er klart for New Nordics «Music Week» 8. til 14. august. Primus motor Bjørn Holbæk-Hanssen skryter av husbandet, som for anledningen har fått et nytt navn – «Jowel and The Northern Lites». Normalt er de kjent som «Snowman and the Blues Machine», ledet av Ken «Snowman» Minahan, som tidligere var å finne på det nå stengte Blues Factory i Pattaya Walking Street.

Det blir også to opptredener (9. og 13. august) av de tre jentene i gruppa «Charmed», som vant norsk Melodi Grand Prix i 2000 og ble nummer 11 i finalen i Stockholm med sangen «My Heart Goes Boom».

Anita Hegerland og Odd Arne Sørensen opptrer 10., 12. og 14. august.  Odd Arne Sørensen (42) kommer fra Kongsvinger. Han var med i bandet Ingemars – en spellemannsprisvinner – i 11 år frem til 2010. Han er også norsk mester i gammeldans og har utgitt to soloalbum.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

 

 

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge