Fra Hamad International Airport, som var nybygget i 2014. Fra Hamad International Airport, som var nybygget i 2014. Foto: Terje Engø
1. august 2016

Fikk alkohol konfiskert i Doha

Skrevet av 

En nordmann som reiser jevnlig til Thailand var utsatt for en lite hyggelig opplevelse under sin reise med Qatar Airways. Han hadde medbrakt alkohol, forseglet på forskriftsmessig måte. Likevel ble hans – og alle medpassasjerenes – alkohol konfiskert. Qatar bekrefter forholdet, men sier at det ikke har vært noen permanent regelendring.

 

Nordmannen i 50-årene, som ønsker å være anonym på grunn av sin arbeidsgiver, har dokumentert hendelsen grundig, inkludert svaret fra kundebehandlerne hos Qatar Airways. Det hele skjedde 5. mai. Vi rapportere dette først nå, da det har tatt lang tid å få kommentarer fra flyselskapet.

Vi har også erfart at en ansatt ved et norsk reisebyrå har opplevd det samme. Vedkommende ble i vår fratatt en forseglet pose med 1/2 liter akevitt.

Likeledes er det to passasjerer som forteller om liknende hendelser i Doha på websiden World Airport Codes.

Lesere som har opplevd liknende hendelser der bes kontakte Thailands Tidende.

 

Alle fikk sine varer konfiskert

[ annonse ]

Nordmannen, som er medlem av flyselskapets «Privilege Club», landet i Doha 5. mai kl. 01.25 med flight QR176. Han skulle reise videre til Bangkok med QR836 kl. 02.10. Han forteller:

– Konfiskeringen skjedde ved Security Checkpoint på veg fra flyet inn i transitthallen. Det skapte masse oppstyr blant de ca. hundre passasjerene som fikk taxfree alkohol konfiskert. Vi forlangte å få snakke med en ansvarshavende. Han bekreftet at nye, permanente regler var trådt i kraft i Doha. Han sa at selv ikke forseglet taxfree alkohol lenger var lovlig i transitt. 

Etter det Thailands Tidende forstår har det imidlertid ikke blitt en permanent endring, siden andre passasjerer i ettertid har vært i transitt uten å oppleve slike hendelser. Så dette skjer tydeligvis kun sporadisk.

 

Qatar innrømmer

En Customer Care Coordinator svarte på nordmannens henvendelse. Han skriver: «We have been made aware of policies by Qatar security and customs authorities and instances where they have confiscated alcoholic items purchased at alternate airports and carried through Hamad International Airport. However, as this is beyond Qatar Airways’ jurisdiction, to confirm any recent developments to relevant national policies we kindly request that you contact Qatar Customs authorities(...)»

Etter dette tok nordmannen kontakt med flyplassmyndighetene på Doha Airport via deres webside. En første henvendelse ble møtt med stillhet. Henvendelse nummer to ble bekreftet mottatt, men siden har han ikke hørt noe.

 

– Ingen endring

Vi tok kontakt med kommunikasjonsavdelingen i Qatar Airways, som for norske reisende er lokalisert i Stockholm. Vi spurte om de kunne bekrefte hendelsen og om dette nå er blitt en permanent regelendring i landet med den strenge alkohollovgivningen. 

Vi ble etter en uke sendt videre til Qatar East Asia, hvor Regional PR Manager Koh Wei Ling lovet å sjekke hendelsen. Dette tok sin tid, men vi fikk til slutt dette svaret: «We have looked into the incident and our response remains as the policy hasn’t changed.»

Vi får altså ingen forklaring på hvorfor slik konfiskering skjer, men Qatar påstår at det ikke har skjedd noen permanent regelendring.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge