Jomtien Beach er populær blant nordmenn som reiser med rutefly. Bangkok er nå den mest populære sommerdestinasjonen med rutefly. Jomtien Beach er populær blant nordmenn som reiser med rutefly. Bangkok er nå den mest populære sommerdestinasjonen med rutefly. Foto: Dag A. Ekeberg
1. august 2016

33 prosent turistøkning fra Norge

Skrevet av 

Thailand er i år det tredje mest populære ferielandet for nordmenn i sommerhalvåret, ifølge Ticket Feriereiser. De har notert hele 33 prosent økning i antall reisende hit, og Thailand har passert både USA, Italia og Tyrkia siden i fjor.

 

Ticket er størst i Norge på videreformidling av reiser fra turarrangører og flyselskaper. Thailands Tidende har fått statistikk fra dem, oppdatert 20. juli, som viser en sterk interesse for Thailand. I den årlige rapporten Ticket utgir på våren var Thailand nummer fire som populært sommerreisemål. Nå har landet rykket opp til nummer tre, og har opplevd en økning på hele 33 prosent siden i fjor.

Tallene er beregnet ut fra bestilte rutefly og charterturer i perioden mai–september. Det er Spania og Hellas som er de to meste populære landene. I fjor lå Thailand som nummer seks etter Spania, Hellas, Tyrkia, USA og Italia. I år har de altså rykket opp til nummer tre. Ticket oppgir av konkurransehensyn ikke antall reisende, kun lister over de ti mest populære land og destinasjoner.

Markedskoordinator Maria Sagvik Linde i Ticket forklarer økningen med at det er mulig å få veldig rimelige turer til Thailand i sommerhalvåret, at prisnivået her er lavt, og at folk har oppdaget at det ikke nødvendigvis regner hele tiden i «regntiden».

 

Foretrekker rutefly

De som reiser til Thailand foretrekker i økende grad rutefly. Bangkok er den mest populære destinasjonen for bestillinger av rutefly hos Ticket. Når man ser charter og rutefly under ett, ligger Bangkok på tredje plass etter Kreta og Mallorca. Bangkok har på ett år opplevd en økning på hele 34 prosent i antall norske reisende i perioden mai–september. Mens Thailand altså er nummer tre som reisemål totalt sett, er landet kun nr. 9 når det gjelder charterturer. 

[ annonse ]

Ticket rapporterer også om nye trender. En trend er at stadig flere vil holde seg fysisk aktive når de er på ferie. Ikke i et muggent treningsrom på hotellet, men at aktiviteten blir hovedfokuset, enten det dreier seg om sykling, løping, vandring, eller padling. Her har blant annet Kanariøyene utviklet gode tilbud de siste årene.

 

USA ned, Europa opp

Når det gjelder faktiske bookinger hos Ticket, økte de med 6 prosent fra 2015 til i år for perioden mai–september. Europa står for 77 prosent av det norske reisemarkedet. Det er opp fra 71 prosent i fjor. Asia står for 13 prosent, som er en nedgang fra 15 prosent i fjor. Årsaken til nedgangen er problemene i den asiatiske delen av Tyrkia, ifølge reisebyrået.

Dollarkursen har forverret seg, og det har gått sterkt ut over reiser til Nord-Amerika. Shoppingturer til New York er ikke like attraktivt lenger. I fjor hadde Nord-Amerika 10 prosent av det totale norske reisemarkedet, i år er det kun 6 prosent.

Det er fortsatt Spania som er favoritten blant nordmenn. Mens Spania hadde 22 prosent av markedet i 2015 har det hele 27 prosent i år. Ellers øker både Hellas og spesielt Kroatia i popularitet.

I tillegg til bookingene har Ticket gjennomført en spørreundersøkelse blant 1020 nordmenn. Der svarte 54 prosent at de planla å reise utenlands i sommer. 61 prosent av disse påsto at de ikke lot uroligheter rundt omkring i verden påvirke sine valg.

(Se papirutgave/e-avis for tabeller. Red.)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge