Orakelet svarer: Hund til Thailand? Foto: Petr Kratochvil
7. august 2016

Orakelet svarer: Hund til Thailand?

Skrevet av 

Jeg er gift med en thaidame og er nå blitt pensjonist. Vi tenker å flytte til Thailand, men vi har en hund vi må ha med oss. Vet du hvor man skal henvende seg for å få til dette?

Hilsen OM

 

Svar fra Orakelet:

For å importere levende dyr hit trenger man en importtillatelse (Import Permit) fra veterinærmyndighetene (Department of Livestock Development – DLD). Importen involverer en del steg (se under), så noen velger nok å benytte seg av et firma som spesialiserer seg på transport av kjæledyr over landegrensene. Søk etter «Pet Shipping Company» på internett. Fra det vi leser av beretninger på ulike webfora, er det ofte enklere å få dyr inn til Thailand enn å få dem tilbake til hjemlandet, spesielt hvis det dreier seg om vestlig land. Så tenk på det før du setter i gang.

Prosessen for import av hund og katt har følgende hovedsteg: Det kreves en veterinærattest på engelsk, stemplet av norske veterinærmyndigheter. Dyret må garanteres fritt for smittsom sykdom og ha et antall normale vaksiner, tatt senest 21 dager før importen. Dette dreier seg om vaksinasjon for rabies, Leptospirosis, Distemper, Hepatitis og Parvovirus. Mange dyr har allerede flere av disse vaksinene. Det stilles også krav til kassen som dyret oppbevares i, og dyret kan ikke slippes løs ved en eventuell mellomlanding. Hvordan flyselskapene håndterer kjæledyr varierer. Mindre dyr kan man ofte få lov å ta med som håndbagasje. Å ta med dyr som registrert bagasje kan være dyrt, så sjekk prisene på ulike selskaper.

Reglene sier også at det skal være en karantene på minst 30 dager etter ankomst Thailand, men dette punktet overholdes ikke for normale kjæledyr. Du må imidlertid gjennom International Animal Quarantine Station (AQS) ved Suvarnabhumi Airport ved ankomst. Her må papirarbeidet fremvises, du må stå i kø, gjerne i lengre tid, i påvente av å snakke med thaier som ikke kan engelsk. Vanligvis blir du også avkrevd en «avgift», som du betaler hvis du vil komme deg gjennom prosessen i noenlunde rimelig tid. Det kan for eksempel dreie seg om tusen baht, ifølge beretninger vi har lest. (© Thailands Tidende)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge