[ annonse ]
1. september 2016

Tvunget til å reise hjem

Skrevet av 
[ annonse ]

NAV og den nye folketrygdloven skapte nylig store problemer for den uføretrygdede Tromsø-mannen Roger Myrhaug, ifølge avisa iTromsø. Myrhaug har de siste årene vært bosatt med ektefelle i Thailand, og mottatt både uførepensjon og ektefelletillegg. Men da endringene i folketrygdloven gjorde at uførepensjonen hans gikk over til uføretrygd, ba NAV om oppdaterte helseopplysninger. Det viste seg at Myrhaug ikke klarte å få ordnet dette fra Thailand, så han måtte ta turen hjem til Tromsø ene og alene for å ordne opp i dette.

Myrhaug måtte leie en hybel – av NAV – for 8000 kroner i måneden mens han ordnet opp i forholdet. Han var i Tromsø fra 23. juni til 7. august, og sier til avisa: – Det er kjedelig å sitte alene og vente på dokumentasjon de burde ha kunnet hente ut selv.

Myrhaugs advokat, Birger Meyer Gjerdrum, er oppgitt over NAV: – Min klient har bodd mange år i Thailand og har ikke fastlege. Det er ingen tvil om at han er veldig pleietrengende og i dårlig form, men likevel har de offentlige myndigheter bedt om noe det offentlige helsesystemet ikke kan gi han, noe jeg synes er hårreisende og håpløst.

Gjerdrum sier at uten fastlege faller man mellom to stoler: – Det er over ett år siden han fikk det negative vedtaket mot seg, og har etter mitt syn ventet urimelig lenge. Dette er etter min oppfatning en svært ukomplisert sak for en lege å ordne opp i.

Myrhaug har ikke fått økning i trygda på tre år, i tillegg truet NAV med å stoppe ektefelletillegget på 8500 kroner måneden. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)