[ annonse ]
1. september 2016

Vil at alle skal betale skatt

Skrevet av 

Juntaen vil lokke små bedrifter og lokale virksomheter til å begynne å betale skatt. Det gjør de ved store skattelettelser i hele 2017 for virksomheter som registrerer seg hos myndighetene. Som kjent kryr det av thaier som driver små virksomheter i sine hjem, på lokale markeder eller via internett, og de er kjennetegnet ved at de ikke er registrert og ikke betaler skatt.

Det er betalingssystemet Prompt Pay myndighetene benytter for å lokke til seg både næringsdrivende og privatpersoner. Her kan man registrere seg med personnummer eller mobilnummer, og man får sjansen til å overføre penger mellom thailandske banker gebyrfritt (under 5000 baht) eller med et gebyr på kun 2 baht. Normale gebyrer ligger i dag på 25 baht. De privatpersoner og bedrifter som registrerer seg via Prompt Pay vil få muligheten til å betale skatt via dette systemet. Underforstått får myndighetene en bedre oversikt over folks finansielle transaksjoner og kan sørge for at folk betaler skatt.

De som har eiendom som benyttes i næringsvirksomhet kan neste år overføre disse til sitt firma med kun 0,01 prosent dokumentavgift, mot normalt 2 prosent. Det blir også store reduksjoner i moms og skatter for disse bedriftene, ifølge Bangkok Post. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter