annonse:
1. september 2016

Vil at alle skal betale skatt

Skrevet av 

Juntaen vil lokke små bedrifter og lokale virksomheter til å begynne å betale skatt. Det gjør de ved store skattelettelser i hele 2017 for virksomheter som registrerer seg hos myndighetene. Som kjent kryr det av thaier som driver små virksomheter i sine hjem, på lokale markeder eller via internett, og de er kjennetegnet ved at de ikke er registrert og ikke betaler skatt.

Det er betalingssystemet Prompt Pay myndighetene benytter for å lokke til seg både næringsdrivende og privatpersoner. Her kan man registrere seg med personnummer eller mobilnummer, og man får sjansen til å overføre penger mellom thailandske banker gebyrfritt (under 5000 baht) eller med et gebyr på kun 2 baht. Normale gebyrer ligger i dag på 25 baht. De privatpersoner og bedrifter som registrerer seg via Prompt Pay vil få muligheten til å betale skatt via dette systemet. Underforstått får myndighetene en bedre oversikt over folks finansielle transaksjoner og kan sørge for at folk betaler skatt.

De som har eiendom som benyttes i næringsvirksomhet kan neste år overføre disse til sitt firma med kun 0,01 prosent dokumentavgift, mot normalt 2 prosent. Det blir også store reduksjoner i moms og skatter for disse bedriftene, ifølge Bangkok Post. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3 – 1. mars:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

55 m2 i Bangsare
( / Leilighet selges)

noimage

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien