1. september 2016

Online-rapportering – for eksperter

Skrevet av 

Immigrasjonsvesenet står bak et tungvinte datasystem, men hvis du lærer deg å bruke det slipper du turen til politiet hver 90. dag.

 

Folk som oppholder seg i Thailand over lengre tid må rapportere inn til politiet hver tredje måned. Det finnes et online-system, men det har mange problemer. Mange har gitt opp å bruke det, men noen har klart å ta det i bruk og sparer turen til nærmeste immigrasjonskontor. For øvrig er det også mulig å sende rapporten via posten. Den løsningen har sine helt egne problemer.

For å rapportere online må du bruke pc, ikke nettbrett. Videre fungere siden kun for nettleseren Internett Explorer – som nå er nede i ti prosent markedsandel. Hvis du ikke har eller vil installere denne nettleseren, kan du installere en Add-On som simulerer Internet Explorer. Vi testet systemet via nettleseren Firefox, og måtte da installere «IE Tab».

Sikkerhetssertifikatet på websiden er ikke oppdatert, så du får en feilmelding når du forsøker å gå inn på siden. Du må gjøre et unntak for denne websiden i sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din for å komme inn. I nettleseren din må du også ha tillatt cookies og ikke ha blokkert pop-ups. I tillegg fungerer ikke siden med Ad Blocker gående. Systemet bruker Javascript, så det må også være tillatt.

Videre er det mange feller det rapporteres om. For eksempel fungerer det ikke hvis du skriver inn «Norway» i feltet for land. Du må klikke på en knapp og velge «Norwegian». Det rapporteres også om at de som har vært her siden før 2013 uten å ha fått noe nytt TM-kort ikke ligger inne i systemet. Ei heller fungerer det for de som har fått nytt pass siden forrige innreise. Rapporteringen må skje mellom 14 og 7 dager før fristen utløper. Husk å vente på bekreftelse på at din rapport er mottatt. Folk har opplevd å tro at de har rapportert uten at Immigrasjonsvesenet har mottatt noen rapport.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge