1. september 2016

Slik blir billige billetter dyre

Skrevet av 

Nettbyrået Kiwi har spesialisert seg på å finne billige reiser ved å kombinere flyselskaper som ikke samarbeider. Vi sjekket en juletur til Bangkok, og fant ut at vi måtte legge til hele fire tusen kroner på den opprinnelige prisen.

 

Lavprisselskapene tilbyr ofte svært billige reiser, spesielt om man reiser uten bagasje og medbringer egen niste. Reisebyrået Kiwi (tidligere Skypicker) benytter seg av avanserte dataalgoritmer til å finne billigste alternativ, men det kan innebære flere mellomlandinger.

Hvis ventetiden under mellomlanding er kort risikerer man å miste neste fly. Der har imidlertid Kiwi en garanti som dekker utgifter.

Likeledes er det noen ganger veldig lang ventetid under mellomlanding. Det er et problem for mange, men noen ser på dette som spennende – en sjanse til å besøke et nytt sted på ferden til Thailand.

 

Lang rute

I vår undersøkelse om julebilletter var Kiwi nest billigst til Bangkok, og når de mer attraktive reiserutene blir utsolgt, kan man sitte igjen med nettopp Kiwi. Men vær rede til å legge på fire tusen kroner på billettprisen til 7462 kroner.

[ annonse ]

Kiwi gir oss lavprisselskapet Ryan Air fra Gardermoen til Stansted i London. Etter 2,5 time flyr man videre til Køln, også med Ryan Air. Man ankommer Køln kl. 21.25, og det er hele 17 timers ventetid på reisens siste ledd – Lufthansas billigselskap Eurowings til Bangkok.

På returen flyr en fra Bangkok til Kuala Lumpur med ankomst 00.15. Her er det hele 18 timers ventetid. En flyr videre med Air Asia X neste dag kl. 18.15 og ankommer Teheran klokken 22.40. Derfra er det så videre med det tyrkiske lavprisselskapet Pegasus Airlines kl. 04.55 til Istanbul. Ankomst i Istanbul  er 06.40. Tre timer og femti minutter senere bærer det videre med Pegasus Airlines med ankomst Oslo kl. 13.35 – om alle forbindelser klaffer

 

Legg til fire tusen kroner

Her er ekstrautgiftene i vårt regnestykke: For det første må du betale for hotell i Køln. Flyplassen Ryan Air benytter er Cologne Bonn Köln Airport. En natt på flyplasshotellet Leonardo Köln Airport Hotell koster den aktuelle natten 773 kroner. Med utgifter til mat er turen allerede blitt ca. tusen kroner dyrere. 

På retur må man ha overnatting i Kuala Lumpur. Her finner man et greit hotell for 400 kroner. Legg til mat og transport, så snakker man om ca. 700 kroner ekstra.

Neste natt er det seks timers ventetid i Teheran. Den tiden må nok tilbringes på flyplassen, med litt utgifter til mat og drikke.

 

Ikke gratis mat og drikke

Så har man bespisning på flyene. Ingen av de sju flyvningene som ruten består av har gratis mat eller drikke. For eksempel koster de fleste måltider hos Pegasus Air mellom 9 og 14 euro. Legg derfor til minst tusen kroner for mat på hele turen.

Når vi bestiller billetten hos Kiwi får vi først opplyst at alle avgifter er inkludert i prisen. Men senere viser det seg at det kun inkluderer håndbagasje. Man kan ha med en koffert på inntil 15 kilo, men det koster 1155 kroner ekstra. Så da er vi oppe i ca. fire tusen kroner ekstra, og prisen begynner å likne det man betaler for direktereise med Thai Air.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge