1. september 2016

Det fylles opp på juleflyene

Skrevet av 

Vil du ha en noenlunde rimelig julebillett til Thailand bør du bestille snart. Etter som julen nærmer seg øker normalt prisene – eller du må godta lange reisetider og flere mellomlandinger.

 

Emirates har varslet at de kutter ned fra sju til fem ukentlige avganger fra Oslo i perioden 1. september til 29. oktober, men etter det er det igjen daglige avganger. Det er flyvningene på lørdag og tirsdag som kuttes. Tirsdag er ukedagen med lavest belegg på internasjonale flyvninger, mens årsaken til at lørdag kuttes sannsynligvis er mangel på cargo, uten at vi har fått dette bekreftet.

Når dette skrives har Emirates en kampanje med billetter til 4295 kroner tur/retur Oslo–Bangkok. Men denne prisen er selvsagt ikke tilgjengelig i perioden 11–30. desember. Emirates tilbyr imidlertid billetter ned mot 7000 kroner i juletiden. Det samme gjør Aeroflot. Dette burde være høyaktuelle tilbud, siden begge har kort reisetid.

De som venter med å bestille julebillett og fortsatt vil ha rimelig reise må finne seg i flere mellomlandinger og lang reisetid. For å unngå disse billettene og heller tilbringe feriedager i Thailand istedenfor på fly og flyplasser, er det lurt å bestille tidlig.

 

Se opp for unntak

Oversikten vår er basert på søk gjort 21. august. Vær oppmerksom på at prisene endrer seg raskt og at de ikke gjelder for alle datoer. For eksempel har kampanjen til Emirates ganske mange unntak. Reisene kan ikke foretas mellom 29. september og 9. oktober, da selskapet kun har fem flyvninger fra Oslo. Likeledes gjelder ikke kampanjen i tiden 11–30. desember, for da er det betalingsvillige «juleturister» som fyller opp flyene. Heller ikke 9–12. og 15–20. februar gjelder kampanjen, og utreise i forkant av påsken er også unntatt, nærmere bestemt 5–12. april. Kampanjepriser gjelder sjelden for tidspunkter det er godt belegg på rutene.

[ annonse ]

 

Dyrere med kort reisetid

Tabellen vi har satt sammen viser at selskapene i juletiden har et godt påslag for billetter med kort reisetid. De vet at passasjerene er villig til å betale ekstra for kort reisetid når de har begrenset tid til ferie. 

Skal du til Thailand juletider bør du vurdere å kjøpe billett nå. Billetter til i overkant av 7000 kroner er rimelig. De vil antakelig bare øke i pris. Merk også at det kan være lurt å reise så tidlig som mulig i desember med retur helst noen dager inn i det nye året.

(se papirutgave eller e-avis for tabeller)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2016 – 1. september 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge