1. oktober 2016

Gir til Nådehjemmet

Skrevet av 

De fem siste årene har Viste Hageby Misjonsforening bidratt med 90.000 kroner til Nådehjemmet i Bangkok. Dette hjemmet for ugifte gravide kvinner er drevet av Den evangelisk lutherske kirke i Thailand (ELCT), og Det Norske Misjonsselskap (NMS) har i mange år formidlet penger til formålet.

Viste Hageby Misjonsforening i Randaberg i Rogaland består for tiden av åtte damer. Flere av dem har vært med helt siden starten for 43 år siden.

Ifølge lokalavisa Bygdebladet Randaberg og Rennesøy startet foreningen i 1973 ved at et par unge, innflyttede damer i Viste Hageby ønsket seg et kristent foreningsfellesskap. I de nye boligfeltet flyttet det inn hundrevis av familier som ikke hadde noen tilknytning til Randaberg fra tidligere.

Foreningen har hatt mange temaer på sine møter, deriblant thaimat. De har også hatt NRKs Ingrid Espelid på besøk.

I Randaberg finnes det en rekke misjonsforeninger som i en årrekke har samlet inn penger til evangelisering, bistand og lokale formål. Opprinnelig samlet misjonsforeningene ofte inn penger gjennom å lage håndarbeid som ble solgt eller loddet ut. I dag er det liten rekruttering til de tradisjonelle misjonsforeningene, melder lokalavisen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge