1. oktober 2016

På studietur til Myanmar

Skrevet av 

Arnt Waaler (71) fra Ytre Enebakk har fortsatt stabler av litteratur hjemme hos seg etter at han i fjor dro helt alene på studietur til Myanmar.

Waaler forteller om sin drømmereise til Enebakk Avis. Han fikk med seg steder som Mandalay, Bagan, Yangon, Kyaikto, Mawlamyine, og Mae Sot. 

– Militærdiktaturet var ingen økonomisk suksess. Mange bygninger er bevart, men det er tydelig at vedlikeholdet har blitt tilsidesatt. Under krigen gikk Mandalay slott med. Det er bygget opp igjen, sånn som det var, vel å merke med mye bølgeblikk, sier Waaler, som sier at det å lære noe nytt er en stor del av reisegleden han har.

[ annonse ]

– Jeg reiste litt motsatt av den ruta de fleste reiseselskaper legger opp til. De fleste lander i Yangon, mens jeg landet i Mandalay. Så fortsatte jeg sørover til Bagan, tok innenriksfly til Yangon, som egentlig ikke anbefales, og reiste med buss til Mawlamyine. 

Hjemreisen gikk via Thailand. Før grensen var vegene i utrolig dårlig standard. Turen med mopedtaxi fra grensen i Mae Sot til Sukhothai viste seg også å bli en prøvelse.

– Menneskene var veldig hyggelige. De vet nesten ikke hva godt de kan gjøre for deg. De eldre kan en god del engelsk, og de unge begynner å lære, sier Waaler, som er pensjonert prosjektleder ved teknisk avdeling i Enebakk kommune.  (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

Sist redigert 27. september 2016 - 14:28

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter