[ annonse ]
1. oktober 2016

På studietur til Myanmar

Skrevet av 
[ annonse ]

Arnt Waaler (71) fra Ytre Enebakk har fortsatt stabler av litteratur hjemme hos seg etter at han i fjor dro helt alene på studietur til Myanmar.

Waaler forteller om sin drømmereise til Enebakk Avis. Han fikk med seg steder som Mandalay, Bagan, Yangon, Kyaikto, Mawlamyine, og Mae Sot. 

– Militærdiktaturet var ingen økonomisk suksess. Mange bygninger er bevart, men det er tydelig at vedlikeholdet har blitt tilsidesatt. Under krigen gikk Mandalay slott med. Det er bygget opp igjen, sånn som det var, vel å merke med mye bølgeblikk, sier Waaler, som sier at det å lære noe nytt er en stor del av reisegleden han har.

– Jeg reiste litt motsatt av den ruta de fleste reiseselskaper legger opp til. De fleste lander i Yangon, mens jeg landet i Mandalay. Så fortsatte jeg sørover til Bagan, tok innenriksfly til Yangon, som egentlig ikke anbefales, og reiste med buss til Mawlamyine. 

Hjemreisen gikk via Thailand. Før grensen var vegene i utrolig dårlig standard. Turen med mopedtaxi fra grensen i Mae Sot til Sukhothai viste seg også å bli en prøvelse.

– Menneskene var veldig hyggelige. De vet nesten ikke hva godt de kan gjøre for deg. De eldre kan en god del engelsk, og de unge begynner å lære, sier Waaler, som er pensjonert prosjektleder ved teknisk avdeling i Enebakk kommune.  (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)