IHERDIG: Johan Hermelin har brukt mye tid på å gå rundt på Koh Chang og samle inn informasjon. IHERDIG: Johan Hermelin har brukt mye tid på å gå rundt på Koh Chang og samle inn informasjon. Foto: Privat
1. oktober 2016

Tilbyr gratis app for Koh Chang

Skrevet av 

Det er en svenske som står bak øyas eneste turistapp. Den ble lansert i 2013 og er gratis både i nedlasting og bruk. Ei heller inneholder den reklame. 3153 turister har lastet ned appen hittil, men Johan Hermelin (69) håper på mange flere brukere.

 

Vi har testet «Koh Chang App», og fant at den var både enkel og informativ. På Google Play har den et snitt på 4,3 av 5 stjerner fra 18 anmeldelser. Hermelin sier til oss at han ikke vil tjene penger på å ha reklame i appen, da det ødelegger uavhengigheten. Han har derfor ikke noe budsjett for å markedsføre appen, men håper på jungeltelegrafen og eventuell presseomtale. 

Hermelin er til daglig konsulent og medeier i Strategihuset AB i Stockholm, som tar konsulentoppdrag for offentlige etater. Fritiden tilbringes på Koh Chang, hvor han eier et hus i prosjektet Siam Royal View helt på nordenden av øya.

 

Ikke opprinnelig gratis

– Hvorfor forsøker du ikke å tjene noen penger på dette?

– Den opprinnelige ideen var at appen skulle gi inntekter, men det var for få nedlastinger, så jeg bestemte meg for å gjøre den gratis for å øke antall brukere.

[ annonse ]

Hermelin har ikke helt slått fra seg ideen om å tjene noen slanter på appen, hvis antall brukere øker tilstrekkelig.

– Internettbrukere er bortskjemte med at det meste er gratis. Det er annonser som gir inntektene i bransjen, ikke nedlastinger.

Hermelins dilemma er imidlertid at han ikke vil selge annonser da det ødelegger uavhengigheten til informasjonen og troverdighet blant brukerne.

 

Mange oversikter

Ikke nok med at appen er gratis å laste ned, den er også gratis i bruk, da den ikke genererer noen roamingkostnader. Appen er å finne i App Store og Google Play. De fleste hotellene på øya finnes i appen. Omtalen er ikke veldig omfattende, men det er link videre til hotellenes egne websider, slik at man kan bestille rom og finne ytterligere informasjon.

Likeledes er det en oversikt over restauranter, shoppingmuligheter og severdigheter. Det er også oversikter over strendene på øya samt ulike landsbyene. Kart over øya ligger selvsagt sentralt i appen.

På Google Play er det 18 anmeldelser. I Apples App Store er det ikke nok anmeldelser til at de vil oppgi et snitt. Nyeste versjon er 3.3 og er produsert i januar i år. Appen har fem språk – svensk, engelsk, thai, russisk og tysk.

 

Reiser rundt på øya

Hermelin sier at dette er den eneste appen som er laget ene og alene for Koh Chang. Ved søk på nettet har vi da heller ikke klart å oppspore noen andre. Appen ble lansert i januar 2013 og har vært lastet ned 3153 ganger siden den tid. Hermelin leide inn sin sønns firma til å produsere appen. Informasjonen brukte han lang tid på å finne, ved å reise rundt og besøke de ulike stedene som er omtalt i appen

– Hvordan holder du informasjonen i appen oppdatert?

– Jeg reiser rundt på øya fortsatt. Likeledes følger jeg med på endringer via web, samt at venner og forretningsdrivende på øya tar kontakt når de vil foreslå endringer.

Hermelin er en av 12 skandinaver som har kjøpt hus i prosjektet Siam Royal View. Dette prosjektet ligger helt på nordenden av øya, ikke langt unna fergeleiet, og er et sveitsisk ledet prosjekt. Hermelin var initiativtaker til eierforeningen, og har ordnet med et online system for booking av feriebolig der.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge