1. oktober 2016

Ikke sløs bort bonusen på snacks!

Skrevet av 

Du sløser med poenger hvis du bruker dem til å kjøpe snacks og drikke på flyet. Vi har sett på hva du får for dine eurobonuspoeng  i SAS, og funnet at du helst bør bruke poengene på reiser.

 

Du får best valuta for bonuspoengene dine hvis du bruker dem til å oppgradere til businessklasse. På vår testdato (5. oktober) er hvert poeng verdt 22 øre hvis du oppgraderer fra Oslo til Bangkok (en vei) med Thai Airways. Prisen er 11.000 kroner, eventuelt 50.000 bonuspoeng. Businessklassen til Thai Airways er riktignok dyr sammenlignet med andre selskaper, men har fordelen av å være direkterute.

Velger du derimot å bruke poengene på mat og drikke ombord i flyet får du mye dårligere valuta for poengene. Hvert poeng er verdt kun ca. 4–5 øre ved kjøp av snacks eller drikke. Kjøper du en Carlsberg øl får du minst, kun 3,8 øre for hvert poeng. En polarrull er best blant snacksen i vår test. Kjøper du den er poengene dine verdt 5,8 øre pr stykk. 

 

Hotell og reiser

Du får bedre resultat hvis du bruker bonuspoengene til hotellopphold eller reiser. På vår dato var det dessverre kun ett hotell som var tilbudt – et ganske dyrt hotell. Det dreide seg om Radisson Blue Bloomsbury i London til 2379 kroner for en natt. Men da ble bonuspoengene dine plutselig verdt 11,9 øre pr stykk. En reise tur/retur Tokyo er enda bedre utnyttelse av poengene. Da havner man på 13,6 øre pr poeng. 

 

[ annonse ]

Innenriksreiser

I de fleste tilfeller vil det lønne seg å bruke bonuspoeng på innenriksreiser. For eksempel kan det være vanskelig å finne rimelige billetter til Thailand fra byer langt i nord, og da kan det være lurt å bruke bonuspoeng på første etappe til Oslo.

Fra Kirkenes angjeldende dato var bonuspoengene dine verdt 9,9 øre pr stykk, mens fra Longyearbyen var de verdt hele 16,7 øre pr stykk.

For å illustrere forskjellen kan vi se på en billett Oslo–Bangkok tur/retur med Turkish Airlines som vi kan få for 3956 kroner. Samme tur på samme dag koster hele 6274 kroner hvis man bestiller reisen fra Kirkenes. Det er 2318 kroner dyrere, men det er mulig å få kjøpe en SAS-billett tur/retur Oslo for 1479 kroner – eller eventuelt 10.000 bonuspoeng. Med fratrekk for 240 kroner i avgift får disse 10.000 bonuspoengene en verdi på 1239 kroner – altså drøyt 12 øre pr poeng og en relativt god utnyttelse av dine hardt oppsparte bonuspoenger.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge