1. desember 2016

Lederartikkel: Vanskeligere å få visum

Skrevet av 

Som vi rapporterte på Thailandstidende.com 11. november, så er Thailand nedgradert til såkalt gul gruppe hos Utlendingsdirektoratet (UDI). Det betyr blant annet at det blir vanskeligere å få med en kjæreste til Norge.

 

Saken er kommentert mange steder på nettet, og det som går igjen er vantro. Thaier oppfører seg veldig fint når de er i Norge. Og blir de gift og søker om lengre opphold, så foretrekker de å tjene sine egne penger istedenfor å sitte i ro og motta stønad. De er ikke vanskelig å be heller, og tar gjerne jobber som nordmenn ikke vil ha.

 

Så hvorfor gjøre det vanskeligere å få tatt den første turen til Norge? Årsaken er nok mest sannsynlig norsk moralisme. Myndighetene har observert at en del thaier jobber som prostituerte i Norge, og de tror visumtiltaket skal virke begrensende. Men byråkrater og politikere må nok innfinne seg med at det alltid vil finnes et sexmarked, og at det er etterspørselen som styrer. Moralister i den norske staten burde ha viktigere ting å bekymre seg over.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2016 – 1. desember 2016)

Sist redigert 7. desember 2016 - 00:26
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge