VARMT: Ca. 70 personer fant vegen til Sjømannskirkens nye tomt i Thappraya Road Soi 5. Det er prest Ragnvald Seierstad som innleder. VARMT: Ca. 70 personer fant vegen til Sjømannskirkens nye tomt i Thappraya Road Soi 5. Det er prest Ragnvald Seierstad som innleder. Foto: Dag A. Ekeberg
1. februar 2017

Innviet ny kirketomt i Pattaya

Skrevet av 

Biskopen i Bjørgvin ble førstemann til å holde preken på Sjømannskirkens nyinnkjøpte tomt. Han kom hit sammen med generalsekretæren i Sjømannskirken, som ser frem til å følge byggeprosjektet på den nye tomten. Planen er å ha ny kirke senest i juni 2019, når dagens leieavtale utgår.

 

Generalsekretær Ørnulf Steen (66) syntes det var spennende å se den nye tomten, som ble innkjøpt for 26,5 millioner baht, slik Thailands Tidende rapporterte på web 20. oktober i fjor. Tomten ligger bare et par steinkast unna dagens tomt, i nabogata Soi 5

– Dette er jo en stor satsing for Sjømannskirken. Var det mye debatt om dette på hovedkontoret i Norge?

– Det viktigste å si om dette er at det er full enighet om at vi skal være i Pattaya. Så da var det bare å finne den beste løsningen med hensyn til eiendom. Dagens leieavtalt utgår jo i 2019, så noe måtte skje.

 

Leie eller eie

Steen sier at de også kunne sett for seg å leie, men når tomten like ved den eksisterende kirken ble ledig så var det mange ting som talte for å kjøpe. En annen ting var at kirken i Sydney ble solgt, og da ble det ledige midler til investering.

[ annonse ]

Det er andre år på rad at Steen besøker Pattaya. Han er her i forbindelse med Sjømannskirkens årlige møte i regionen. De har delt verden inn i fire regioner, og generalsekretæren er med på alle fire møtene i løpet av et år.

Han sa til Thailands Tidende at det var hyggelig å se livet på Sjømannskirken i Pattaya og møte såpass mange folk til gudstjeneste.

 

Biskop holdt preken

Med på turen var biskop i Bjørgvin Halvor Nordhaug (63), som har hatt embetet siden 2009. Nordhaug holdt en kort og engasjert preken. Han spøkte etterpå at han så frem til å få av seg kirkehabitten og over i lettere klær, da det som vanlig var temmelig varmt i Pattaya midt på dagen. 

Det var nattverd, og det ble bedt for kirkens ledelse som var på besøk, og for de syke i menigheten. Som vanlig gikk 10 prosent av kollekten til barnehjemmet Baan Jing Jai.

Prest Ragnvald Seierstad slapp for en gangs skyld å forberede sin ukentlige preken, men det var han som innledet gudstjenesten.,

Langvarig altmuligmann og sjåfør Mali ble rost for jobben med å rydde tomten slik at det gikk an å plassere telt og stoler der.

Som vanlig var det kaffe og kaker etter gudstjenesten, som var besøkt av ca. 70 personer.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2017 – 1. februar 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge