[ annonse ]
1. mars 2017

Lederartikkel: Tollregler over grensen

Skrevet av 

Førstesideoppslaget i denne utgaven handler om en videoblogger som beretter om livet for en utlending i Thailand. Harald Baldr er bekjennende liberalist og har noen interessante synspunkter på det norske kontra det thailandske samfunnet. Han har vært på utkikk etter et land som er såpass fattig og vanstyrt at de ikke har kapasitet til å regulere og overvåke sine innbyggere slik det gjøres for eksempel i Norge.

 

Thailand er klart en kandidat etter Baldrs ønske, men vi må si at spesielt etter militærkuppet i 2014 har det vært brukt mye energi på å få politiet til å følge med på folks gjøren og laden. Det mangler ikke på kontroller og merkelige «raid» i dette landet nå.

[ annonse ]

 

Norges hang etter å kontrollere innbyggerne illustreres godt i en annen artikkel i denne utgaven (side 4–5), hvor vi tar for oss hva slags type medisiner man lovlig kan bringe gjennom tollen på Gardermoen. Det er skremmende å lære at man ikke kan ta med seg medikamenter mot diabetes inn til Norge uten å ha en legeattest. De som trenger beroligende midler under flyturen kan også havne i problemer hvis de har med seg valium kjøpt i utlandet.

 

Problemet er politikere og byråkrater som elsker å detaljstyre andre menneskers liv. De vedtar lover og lager reguleringer som ikke bare gjør livet tungvint, men også kan være direkte skadelige for folk som får beslaglagt medisiner handlet i utlandet.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2017 – 1. mars 2017)

Lest 616 ganger Sist redigert 20. mars 2017 - 08:56
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

forsiden

Utgave 6-2017 (1. juni):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven