Klippfisk Klippfisk Foto: Pixabay
1. mai 2017

Orakelet svarer: Klippfisk i Thailand?

Skrevet av 

Jeg har hørt rykter om at det skal være importert klippfisk til Thailand. Har dere noe peiling på det, og eventuell kontaktinfo?

Mvh. O. L.

 

Svar: Ja, men ikke norsk

Ifølge thailandsk tollstatistikk ble det importert 43 tonn tørket, saltet eller røkt torskefisk i fjor. Hvis du er ute etter norsk fisk, så sier ikke statistikken noe om opphavsland, men hvis man ser på norsk eksportstatistikk så ble det ikke eksportert noe klippfisk til Thailand i 2016 eller i årets to første måneder, som er den siste statistikken vi har.

Det betyr ikke at det ikke importeres klippfisk fra andre land. Det finnes et restaurantmarked for klippfisk, gjerne spanske og portugisiske restauranter. Det kan meget vel dreie seg om klippfisk laget i USA og Canada fra blant annet Stillehavstorsk. Dette er jevnt over et billigere produkt.

Når det gjelder kontaktinfo: Hvis du oppsporer kjøpesentre hvor klippfisken selges, så sjekk på pakningen hvor den er produsert. Sannsynligvis er det bare et produksjonsnummer for produsenten om den er pakket utenfor Thailand, men sender du nummeret til oss kan vi sannsynligvis spore opp hvem som er produsenten.

Finner du ikke klippfisk i kjøpesentrene så sjekk spanske og portugisiske restauranter.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge