[ annonse ]
1. mai 2017

Orakelet svarer: Selge hus til stedatter?

Skrevet av 

Jeg er gift med en thaidame og er stefar til hennes datter. Jeg eier flere eiendommer under mitt A/S og ønsker å overdra en av dem til stedatteren. Hvor gammel må hun være for at dette skal kunne la seg gjennomføre?

Mvh. Stefar

 

[ annonse ]

Svar: ingen aldersgrense

Det er ingen aldersgrense for å eie eiendom i Thailand, så du kan overdra eiendommen til din stedatter når som helst. Du skal imidlertid vite at stedatteren ikke uten videre kan foreta transaksjoner med eiendommen før hun er fylt 20 år. Med transaksjoner mener vi ting som registreres på skjøtet via besøk på landkontoret, eksempelvis salg, utleie eller pantsetting.

Før fylte 20 år kreves det en rettsavgjørelse for å gjennomføre slike transaksjoner. Retten vil fokusere på hva den mener er best for barnet. Barnets foreldre evt. offisielle verger blir også hørt i sakens anledning.

Husk at du må betale dokumentavgift på 2–2,5 prosent av takstverdien når du overdrar eiendommen til din stedatter. Hvis selskapet ditt har eid eiendommen i mindre enn fem år må du i tillegg betale en bedriftsskatt på 3,3 prosent. Hvis dette hadde vært et firma som var opprettet utelukkende for å eie denne ene eiendommen kunne du vurdert å overdratt aksjene til din stedatter istedenfor å selge henne eiendommen. Da ville du spart deg for skatter og avgifter ved salget.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

Lest 267 ganger

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya