Lederartikkel: Det lønner seg å klage
1. mai 2017

Lederartikkel: Det lønner seg å klage

Skrevet av 

Vi skriver i denne utgaven om reiseforsikring, og trekker frem fire saker som er blitt behandlet i Finansklagenemnda. En av klagerne fikk medhold, og det er der snittet ligger i Norge – på ca. 25 prosent. Det er ikke noe dårlig tall for norske forbrukere, fordi dette er saker hvor forsikringsselskapet mente de hadde en god sjanse til å vinne.

 

Hvis du er misfornøyd med hvordan du behandles av forsikringsselskapet ditt skal du ikke nøle med å vise din misnøye. Vær saklig, men la det gå tydelig frem at du har til hensikt å gå til Finansklagenemnda hvis du ikke får medhold direkte. Det kan hjelpe din sak. Det er kostnader forbundet med slike saker, og det kan ofte være enklere for selskapet å betale deg en slant.

 

En stor hemmelighet i dagens samfunn er hvor mye penger store konserner bruker på å gjøre opp saker direkte med folk som klager. Den dårlig publisiteten – hvis klageren går til pressen eller det blir en leserstorm på sosiale medier – kan koste en formue for et konsern som er avhengig av at merkevaren har et godt omdømme. Disse sakene er noe befolkningen generelt ikke vet noe om, fordi klageren må skrive under på å holde avtalen og utbetalingen hemmelig.

 

Forsikringsbransjen er ikke som andre bransjer. De er på det rene med at de har et ganske dårlig omdømme – fortjent eller ei. Vi må derfor anta at de ikke gir ved dørene, slik for eksempel et gigantkonsern innen kosmetikk eller matvarer vil kunne gjøre for å slippe dårlig publisitet. Men det er absolutt verdt et forsøk å true med å lage bråk.

 

[ annonse ]

Men aller viktigst er å sørge for at du faktisk har en reiseforsikring når du drar utenlands. Vi har til gode å møte noen som anbefaler å droppe denne forholdsvis lave kostnaden i reisebudsjettet.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge