Hektisk aktivitet med å tilberede durian. Hektisk aktivitet med å tilberede durian. Foto: Prakaiphet Thungchan
1. juni 2017

Lange køer for å spise durian

Skrevet av 

Folk strømmer til Suan Lamai, en drøy times kjøretur østover fra Pattaya. Med over 600.000 følgere på Facebook kryr det av folk når duriansesongen setter inn.

 

Mange thaier elsker durian, og da blir det kø når frukten endelig er moden. Siste helgen i april var tiden inne, og vi dro et reisefølge opp til «fjellområdene», som thaiene kaller det. Nordmenn kaller det heller et lite høydedrag. Eierne skryter av at det er litt kjøligere i dette området. Det er et populært lokkemiddel, men det kan ikke dreie seg om mange gradene. I hvert fall var det stekvarmt den dagen vi var der. 

 

Kø for durian

Det produseres durian på løpende bånd, og denne helgen måtte man finne seg i å vente. Vi fikk kølapp nummer 60. Etter en halvtimes tid var det vår tur, og det var bare å lange innpå. Inngangsbilletten er 450 baht – enten man er thai eller utlending. Da spiser man så mye frukt man bare måtte ønske under hele oppholdet på farmen.

Det er ikke bare durian å få der, men en mengde ulike frukter. Vi nevner mangosteen, rambutan, pomelo, longan, rose apple og druer.

 

[ annonse ]

Få vestlige

Fruktsesongen faller sammen med lavsesongen for turister fra Vesten. Det var da også nesten utelukkende thaier da vi  var der. Men det kom også noen turbusser som har funnet vegen fra Pattaya. På Tripadvisor er det kun fire anmeldelser på engelsk, så dette er definitivt «utenfor allfarvei» når det gjelder backpackers og andre vestlige turister. 

Suan Lamai åpnet våren 2013. Da var det ti år siden eierne begynte planleggingen av attraksjonen. Frukttrær bruker tid på å vokse som kjent. Området er stort – over 500 rai (800 mål). Du parkerer på en stor plass ved inngangen og blir deretter fraktet i busser rundt om i parken. I fruktsesongen er stedet åpent fra 08.00 til 17.00.

Stedet holder åpent fra mai til sesongens slutt i juli/august.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2017 – 1. juni 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge