1. juli 2017

Leserinnlegg: Ikke rom for nedjustering!

Skrevet av 

Jeg henviser til artiklene i forrige utgave om kostnadsnivå i Thailand og eventuell nedjustering av trygd i henhold til Brochmannutvalgets rapport fra 2011.

 

Vekslingskursen synker stadig og er nå adskillig lavere enn da beregningene ble foretatt. I tallene fra Numbeo er drikkevann nevnt som dyrere i Norge, men faktum er jo at i Norge drikker man vann fra springen, mens vi som bor i Thailand er tvunget til alltid å kjøpe drikkevann. Vann er derfor en av de mange tingene som totalt er dyrere i Thailand.

 

I reportasjen nevnes priser på alkohol og tobakk hele fem ganger, som om dette er viktige ingredienser i livet til gjennomsnittsnordmannen her. Dette sender negative signaler til norske myndigheter om hva slags folk som bosetter seg her.

 

En annen viktig faktor er at en eventuell nedsettelse av trygdeutbetalingen til norske pensjonister i Thailand for manges vedkommende vil medføre at deres inntekt blir for lav til å få oppholdstillatelse her.

 

[ annonse ]

I tillegg må vi altså betale for nødvendig syke- og ulykkesforsikring her. Jeg er 66 år og betaler allerede 25.000 kroner pr år for forsikring i Bupa Thailand (som ikke er den dyreste). Premien øker raskt når man blir eldre enn dette – og forsikringen dekker kun nye sykdommer og kun innleggelse.

 

Bjørnar Gundersen, Pattaya

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge