Denne informasjonen dukket opp på UDIs hjemmeside 11. juli. Denne informasjonen dukket opp på UDIs hjemmeside 11. juli. (Faksimile: UDI.no)
13. juli 2017

Vanskeligere å få permanent opphold

Skrevet av 

Thaier med lav inntekt i Norge bør skynde seg å søke permanent opphold før 1. september. Etter det blir det kun midlertidige oppholdstillatelser på de med inntekt under 238.784 kroner før skatt – eller de som har mottatt sosialhjelp de siste 12 månedene.

 

Den norske regjeringen har vedtatt nye regler for permanent oppholdstillatelse som kommer til å ramme mange thaier i Norge, spesielt de som ikke er i full jobb. UDI opplyser imidlertid til Thailands Tidende at thaier som er gift med nordmenn – men ikke oppfyller kravet til permanent opphold – fortsatt vil få midlertidig oppholdstillatelse.

De nye kravene ble fattet 21. juni, men ble først gjort kjent på UDIs websider 11. juli. Kravene trer i kraft 1. september i år, så thaier med lav inntekt i Norge bør skynde seg å søke permanent opphold før den datoen.

Lovendringene er for øvrig en del av innstramningene som ble vedtatt 16. juni i fjor, opplyses det fra UDI.

 

– Familiegjenforening som før

Vi spurte fungerende områdeleder Maria Andersson i UDI:

– Hvis du ikke oppfyller kravet til permanent opphold, kan du da søke om midlertidig opphold, og hvor lenge gjelder det?

 – Mange i denne gruppen har kommet til Norge gjennom familiegjenforening. Familiegjenforeningstillatelser er midlertidige tillatelser som normalt må fornyes etter ett til tre år. Kravene vil da ikke være annerledes enn det som ellers gjelder når man søker om fornyelse av sin tillatelse. Man kan fornye sin midlertidige tillatelse så lenge man fortsatt fyller vilkårene for denne tillatelsen.

[ annonse ]

– Betyr endringen at thaier som er gift med nordmenn og bor i Norge kan risikere å miste oppholdstillatelsen sin og måtte forlate landet?

 – Nei. Så lenge de fortsatt oppfyller kravene til familiegjenforeningstillatelsen, vil de fortsatt kunne fornye den midlertidige tillatelsen. Det er dersom de skal søke permanent oppholdstillatelse – og etter det slippe å søke fornyelse med jevne mellomrom – at de nye kravene slår inn.

(© Thailands Tidende 13. juni 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge