UTVIDER: Kurt Svendheim i New Nordic driver virksomheten i rask ekspansjon, nå satses det på reisebyråer UTVIDER: Kurt Svendheim i New Nordic driver virksomheten i rask ekspansjon, nå satses det på reisebyråer Foto: Dag A. Ekeberg
1. august 2017

Kjøper opp reisebyråer

Skrevet av 

New Nordic har via oppkjøp skaffet seg tre reisebyråer i Norge, og 1. juli ble også VIP Reiser i Pattaya en del av konsernet. Tom Stenshavn, som har bygd opp VIP Reiser, er ansatt som salgssjef i New Nordic. VIP Reiser får ny daglig leder fra Norge.

 

Vi spurte New Nordic-sjefen Kurt Svendheim:

– Er dette ledd i en bevisst satsing?

– New Nordic Group ønsker å tilby våre kunder den helhetlige ferieopplevelsen, med leiligheter, restauranter, transport, butikker, gode fasiliteter og servicetilbud – samt hjelp til å bestille reise, opplevelser og aktiviteter i vårt nærområde gjennom våre reisebyrå.

New Nordic har i flere år eid Asiaspesialisten. Nå eier de også de norske byråene Wikstrøms Verden og Jarlsberg Travel.

 

Tradisjonsrike navn

Wikstrøms Verden drives i samarbeid med den erfarne reisearrangøren Ragnar Wikstrøm, som startet firmaet Wikstrøm Reiser i 1990. Han solgte firmaet sitt i 2012, og det gikk konkurs i 2014.

Jarlsberg Travel er videreføringen av firmaet Jarlsberg Reiser, som gikk konkurs i september 2016. Hovedpersonene bak, Freddy Nilssen og Thor Olav Moen, startet opp Jarlsberg Travel etter konkursen – da med New Nordic på eiersiden.

[ annonse ]

 

Advokathjelp, transport

Når det gjelder oppkjøpet av VIP Reiser i Pattaya sier Svendheim:

– VIP Reiser kan være en god resurs for oss her, men samarbeidet mellom New Nordic Group og VIP Reiser strekker seg utover dette da de også spesialiserer seg på IT og andre servicetjenester som advokathjelp og transport.

Tom Stenshavn

 Tom Stenshavn er installert på sitt nye kontor (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Stenshavn salgssjef

Tom Stenshavn, som har bygget opp VIP Reiser siden starten for åtte år siden, har en stund nå jobbet tett med New Nordic. Han har vært prosjektleder for Coral Beach i Chumphon, som ble startet av Kalle Kristensen og overtatt av New Nordic Group. Stenshavn sier til oss:

– New Nordic har vært aktive med å kjøpe opp reisebyråer, så vi var forberedt på å kunne få spørsmålet.

Stenshavn vil ikke røpe noe om prisen, men sier han er godt fornøyd med avtalen.

De andre ansatte hos VIP Reiser vil stort sett fortsette med det de har holdt på med, som er visumhjelp, IPTV, IT-støtte og juridisk rådgivning – i tillegg til reisebyråvirksomheten.

– VIP Reiser har leieavtale til ut 2018 i bygget vårt ved Sjømannskirken, så man blir nok værende der i hvert fall til ut leieavtalen.

Stenshavn har vært hovedeier i noen år nå, men har hatt litt hjelp av en mer eller mindre sovende partner hjemme i Norge i Per Åge Bråten.

 

Ni salgskontorer 

Stenshavn fikk en ilddåp da han startet i New Nordic. Han ble bedt om å holde kurs for alle salgskontoransatte i firmaet. Det betød at han først måtte sette seg inn i forholdene hos sin nye arbeidsgiver – for å kunne lære videre til de nye ansatte.

Stenshavn har ansvaret for ni salgskontorer – Pattaya, Chumphon, Samui, Phuket, Bali, Kambodsja, Vietnam, Filippinene og Norge. En gang i kvartalet har salgsledelsen møte, hvor også Kurt Svendheim deltar. Møtene går på omgang rundt på de ni forskjellige stedene.

 

Facebook internt

Stenshavn har også jobbet med intern kommunikasjon i New Nordic. Som følge av rask ekspansjon ble det mye intern e-postbruk. Det ble bestemt å bestille produktet «Workplace by Facebook» for bedrifter. Det er nå langt færre e-poster, og personer som jobber sammen på prosjekter holder kontakten på interne workplace-grupper isteden, som er mer effektivt. De kan også chatte i grupper istedenfor å møtes i et møtelokale.

--------------------------------------

 

 

Ny daglig leder i VIP

Etter at Tom Stenshavn har blitt salgssjef hos New Nordic måtte VIP Reiser se seg om etter en ny daglig leder. Valget falt på Dag Tore Skjøthaug fra Åsnes i Hedmark.

 

Skjøthaug kommer etter planen til Pattaya 7. august og vil starte jobben så fort arbeidstillatelsen er i orden. Hedmarkingen har de siste årene vært kommunal IKT-rådgiver. Før det var han lærer i grunnskolen.

– Jeg har grunnutdanning som adjunkt/allmennfaglærer, men med påbygg innen informatikk og administrasjon/ledelse, opplyser han fra Norge. Han har dessuten vært tillitsvalgt i rådmannens stab i en årrekke.

– Hva slags forhold har du til Thailand og Pattaya?

– Jeg har over de  siste årene brukt enhver ferieanledning i Thailand, innledningsvis Phuket, Bangkok, RoiEt og Pattaya, men også andre øyer og plasser. Jeg har fått mange gode venner, både nordiske og thaier, og må si meg meget fasinert av den thailandske kulturen.

Skjøthaug bestemte seg allerede på en av de første turene til Thailand om at han ville bli en del av denne kulturen.

– Jeg ser frem til å komme i gang med oppgavene som venter i VIP Reiser. Det er mye å sette seg inn i, samtidig som jeg håper og tror at jeg vil kunne bidra med mine kunnskaper og kompetanse for både VIP og New Nordic fremover.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2017 – 1. august 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge